Eğitim

Samsung Türkiye Kadın Teknisyen Eğitim Programı'nın üçüncü dönem mezunları sertifikalarını aldı

Samsung Electronics Türkiye’nin “Hayatın Her Alanında Uzman Kadınlar” söylemiyle, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalığı artırmak ve kadın istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın üçüncü dönemi tamamlandı.

Samsung Türkiye Kadın Teknisyen Eğitim Programı'nın üçüncü dönem mezunları sertifikalarını aldı

Samsung Electronics Türkiye’nin “Hayatın Her Alanında Uzman Kadınlar” söylemiyle, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalığı artırmak ve kadın istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın üçüncü dönemi tamamlandı. Eğitim programından başarıyla mezun olan 25 kadın teknisyen, sertifika almaya hak kazandı.

Samsung Electronics Türkiye’nin kadın iş gücünü desteklemek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın üçüncü dönemi başarıyla tamamlanarak mezunlarını verdi. Test ve mülakatlarda başarılı olduktan sonra bir aylık pratik ve teorik eğitimleri tamamlayan kadın teknisyenlere sertifikaları 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İstanbul’da gerçekleştirilen törende takdim edildi. Program mezunu 25 kadın, eğitim sonunda verilen sertifikayla mobil iletişim sektöründe, bakım ve onarım hizmetleri alanında diledikleri şirkette çalışabilme fırsatı yakalayacak. 

Programın önceliği mesleki gelişimde fırsat eşitliği

“Hayatın Her Alanında Uzman Kadınlar” vurgusuyla üçüncü defa hayata geçirilen Kadın Teknisyen Eğitim Programı, geleneksel bakış açısıyla “erkek mesleği” olarak görülen cihaz bakımı ve onarımı iş kolunu kadınların katılımıyla dönüştürerek mesleki gelişimde fırsat eşitliği sağlamak ve toplumsal farkındalık yaratmak hedefiyle ilk olarak 2022 yılında yola çıktı. Samsung Electronics Türkiye’nin hayata geçirdiği program, katılımcılara temel seviye cep telefonu, tablet ve aksesuar onarımı becerisi kazandırmayı amaçlıyor. 

Üçüncü dönemiyle devam eden programa özgeçmişleriyle başvuran ve yapılan test ve mülakatlar sonucunda eğitim almaya hak kazanan kadın teknisyen adayları, 4 hafta süren teorik ve pratik eğitimden geçti. Eğitimleri ve staj aşamasını başarıyla tamamlayan 25 kadın teknisyen, aldıkları eğitim sertifikasıyla ve kazandıkları yeni donanımlarla yeni ve farklı bir kariyer yolculuğuna adım atacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İstanbul’da düzenlenen Her Alanda Uzman Kadınlar Mezuniyet Töreni’nde kadın teknisyenlere sertifikaları Samsung Electronics Türkiye yöneticileri tarafından takdim edildi. Sertifika töreninin moderatörlüğünü, liderlik gelişimi ve yönetimi ile kurumsal koçluk alanlarında tanınmış konuşmacı-yazar Hülya Mutlu üstlendi. Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde Samsung’un Her Alanda Uzman Kadınlar Mezuniyet Töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Mutlu, bu projeyi kadınların güçlendirilmesi konusunda çok anlamlı bulduğunu dile getirdi. Mezuniyet töreninde sertifikalarını alacak kadınlara “Siz geleceğin yöneticisi olacak ve teknik ekiplere liderlik edecek kadınlarsınız” diyen Mutlu, yaptığı motivasyon konuşmasında kadın teknisyenlere seslendi.

“Toplumsal dönüşüme katkı sağlıyoruz”

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Jeff Jo, 2024 yılının yapay zeka gelişmeleri ve entegrasyonu açısından heyecan verici ve cihaz deneyimlerinde dönüşümlere sahne olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Gündelik yaşamımız ve deneyimlerimiz yapay zeka ile dönüşürken, Samsung olarak toplumsal dönüşüme katkı sunmayı da kurumsal vizyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Küresel kurumsal vatandaşlık vizyonumuzla geliştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunuyoruz. Samsung Electronics Türkiye olarak ‘Her Alanda Uzman Kadınlar’ vizyonumuzla Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın üçüncü dönemini hayata geçirdik. Kadınların iş hayatına katılmaları ve yeteneklerini yeni alanlarda geliştirmeleri bizim için çok önemli.” 

Samsung Electronics Türkiye Servis ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Erbil Topgül, törende yaptığı konuşmada, “Samsung Electronics Türkiye Satış Sonrası Servis ve Müşteri Hizmetleri olarak, Akıllı Servis Noktaları gibi yenilikçi yaklaşımlarla sektörümüze öncülük etmeye ve müşteri deneyimini dönüştürmeye devam ediyoruz. Değişim ve dönüşüm yalnızca teknik konular ya da iş süreçlerinde değil, iş gücünde ve toplumsal alanda da önem arz eden bir olgu. Programdan mezun olan kadın teknisyenler hem kendileri hem de diğer kadınlar için yeni ve farklı bir kariyer yolu açarken, aslında eşitlikçi vizyonumuzla ortaya koyduğumuz toplumsal dönüşüme de öncülük ediyorlar” dedi. 

Samsung Electronics Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Semra Ergin, “Kadın Teknisyen Eğitim Programı ilerledikçe, yetkili servis gibi erkeklerin egemen olduğu ve ‘erkek işi’ olarak algılanan bir iş alanında kadınlar için yeni kariyer fırsatları oluşuyor. Samsung Electronics Türkiye İnsan Kaynakları olarak, iş hayatında kadınlar için fırsat eşitliği sağlanmasına katkı sunan bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyor, insan kaynakları alanında kendi kurumsal kültürümüzü de eşitlikçi ilkeler doğrultusunda iyileştirmeye devam ediyoruz.” diye konuştu. 

Törende söz alan konuşmacılardan Samsung Electronics Türkiye Servis Kıdemli Müdürü Ayşegül Bilen ise “Müşteri deneyiminin iyileşmesinde, kadınların yetkili servis ekiplerinde görev alması kesinlikle bir artı oluyor. Kadınların yetkili servis ekiplerine dahil olmasıyla birlikte verimliliğin de performansın da iyileştiğini görüyoruz” dedi. 

Törenin sonunda İstanbul ve Ankara’dan katılan mezun kadınlar, sertifikalarını alarak keplerini attı.

Kadınlar yetkili servis birimlerinde çalışmalarını sağlayacak donanımlar kazanıyor

Samsung Electronics Türkiye’nin iş yaşamının her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunma perspektifiyle üç dönemdir devam ettirdiği Kadın Teknisyen Eğitim Programı, kadınlara yeni uzmanlıklar ve donanımlar kazandırırken, kadınları belli başlı mesleki alanların dışına iten toplumsal kalıp yargıların değişmesine katkı sağlıyor. 

Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın üçüncü döneminde yaklaşık 900 başvuru yapıldı. Bugüne kadar 75 kadının sertifika aldığı program kapsamında, her dönemde 40 saat uzaktan eğitim ve 25 saat yerinde eğitim verilirken 25 saatlik staj uygulaması gerçekleştirildi. Online eğitimler 2 hafta ve yerinde eğitimler 1 hafta sürerken, staj eğitimi 1 hafta sürdü. Mezun olan kadın teknisyenlerin yüzde 30’u Samsung servislerinde istihdam edildi. Programın üçüncü döneminde Samsung Electronics Türkiye Müşteri Hizmetleri Teknik Destek bölümünden Barbaros Dede ve Çetin Topçu, eğitmenler arasında yer aldı. Program kapsamında temel seviye cep telefonu, tablet ve aksesuar onarımı becerisi ve temel seviye teknik bilgiler kazanan kadınlar, Samsung Electronics Türkiye’nin yanı sıra farklı markaların da yetkili servis birimlerinde kariyer olanaklarına sahip oluyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL