Teknoloji

Samsung'un 5G Bağımsız Çekirdek Çözümü, KDDI'nın Ülke Çapındaki Ticari Ağında Devreye Alındı

Samsung’un bulut tabanlı 5G Bağımsız Çekirdek çözümü sayesinde KDDI (Japonya merkezli telekomünikasyon şirketi), 5G Bağımsız ağın somut faydalarını hayata geçirerek, gelişmiş güvenilirlik, hızlı yanıt süresi ve optimize edilmiş ağ dilimleme özellikleri sunacak.

Samsung'un 5G Bağımsız Çekirdek Çözümü, KDDI'nın Ülke Çapındaki Ticari Ağında Devreye Alındı

Samsung’un bulut tabanlı 5G Bağımsız Çekirdek çözümü sayesinde KDDI (Japonya merkezli telekomünikasyon şirketi), 5G Bağımsız ağın somut faydalarını hayata geçirerek, gelişmiş güvenilirlik, hızlı yanıt süresi ve optimize edilmiş ağ dilimleme özellikleri sunacak.  

Samsung Electronics, bulut tabanlı Bağımsız Çekirdek (Standalone Core) çözümünün KDDI’nın   Japonya’da sunduğu ticari 5G Bağımsız hizmetlerini desteklemeye başladığını duyurdu. Samsung’un 5G Bağımsız Çekirdek çözümü, bulutta oynanan oyunlar, otonom araçlar, gerçek zamanlı robotik ve sürükleyici videolar gibi uygulamaların gerektirdiği gelişmiş güvenilirliği sunuyor ve daha hızlı yanıt süresi de dahil olmak üzere operatörlerin sunduğu ağ hizmetlerine birçok avantaj kazandırıyor. 

Dönüm noktası niteliğindeki bu adım, KDDI’nın Şubat 2023’te operatörün ticari ağlarına 5G Bağımsız Çekirdek hizmeti sağlaması için Samsung’u tercih etmesinin devamı niteliğinde. Duyurudan önce şirketler saha testleri ve denemeler gerçekleştirerek Samsung’un 5G Bağımsız Çekirdek çözümünün performansını ve başarısını doğrulayarak, Samsung’un 5G Çekirdek yazılımını çok tedarikçiyle çalışılan bir ortama (multi-vendor) entegre etti. Samsung ve KDDI bu lansman için, KDDI’nın arıza tespiti, kök neden belirlemeyi ve kurtarma yöntemi kararını destekleyen akıllı işletim sistemini kullanarak Samsung’un 5G Çekirdek yazılımını başarıyla kurdu ve devreye aldı. 

KDDI Teknoloji Sektörü Genel Müdür Yardımcısı, İcra Kurulu Başkanı ve Ağ Direktörü Toshikazu Yokai şunları söyledi: “Bir inovasyon lideri olarak Japonya’da sınırları zorlamaya devam ederken, 5G Bağımsız ağımız, müşterilerimize maksimum güvenilirlik ve benzeri görülmemiş yetenekler sunmamızı mümkün kılacak. Samsung ile sürdürdüğümüz iş birliğiyle müşterilerimizin bizden beklediği en iyi 5G bağlantı deneyimini sunmaya devam ediyoruz. Şimdi ise 5G’nin tüm faydalarını ülke çapına genişletmenin heyecanını duyuyoruz.”

Samsung Electronics Genel Müdür Yardımcısı, Ağlar İş Birimi Global Satış ve Pazarlama Başkanı Junehee Lee ise, “Bizi geleceğe hazırlayan ileri teknoloji 5G Bağımsız Çekirdek çözümü, işletmelere ve tüketicilere yeni nesil yetenekler sunarak benzeri görülmemiş faydaların kapılarını açıyor. 5G inovasyonlarına öncülük etmeye devam eden Samsung olarak KDDI ile sürdürdüğümüz iş birliğinin son kullanıcılara yepyeni fırsatlar ve dönüştürücü deneyimler yaşatacağına inanıyoruz” dedi. 

Samsung’un Japonya’da sunduğu 5G Bağımsız Çekirdek çözümü, şu faydaları sunuyor: 

  • Çok seviyeli yedekleme: Bulut tabanlı mimariden yararlanan Samsung’un 5G Bağımsız Çekirdeği, çok seviyeli yedekleme özelliği sayesinde tek bir arıza noktası olmayacak şekilde geliştirildi. Bu yetenek, sistemin her bölümünde yüksek seviyede bir esneklikle güvenilir hizmet sürekliliği sağlıyor.
  • Çok tedarikçiyle çalışabilme: Esnek dağıtım ve otomasyon sunmak için gereken üçüncü taraf 5G çekirdek ağ işlevleriyle ve OSS (operasyon destek sistemleri) ile kolayca entegre edilebiliyor.
  • Bağımsız ve sorunsuz yükseltme: Samsung’un çözümü Bağımsız olmayan (NSA/Non-standalone) ve Bağımsız (SA/Standalone) mimariyi destekleyen tek bir yazılım paketiyle 5G Bağımsız mimariye sorunsuz ve kolay geçiş sağlıyor.  
  • Coğrafi yedeklemeyle oturum sürekliliği sağlama: Farklı konumlarda konuşlandırılan Samsung’un 5G Bağımsız Çekirdekleri, kararlı ve güvenilir hizmet sunmak için oturum sürekliliğini destekliyor. Her bağımsız çekirdek, diğer aktif çekirdeklerden biri ani trafik artışı veya doğal afetler nedeniyle kullanılamaz hale gelirse, o çekirdeğin de yükünü üstlenecek şekilde boyutlandırıldı.

5G Bağımsız Çekirdek çözümünün en önemli avantajlarından biri de “ağ dilimleme” olarak bilinen farklı uygulamalara dinamik kaynak tahsisini mümkün kılması. Ağ dilimlemede, tek bir fiziksel ağ altyapısı, birden fazla sanal dilime bölünüyor ve her dilim belirli bir kullanıcı senaryosuna veya uygulamaya atanıyor. Böylece, tek bir ağ, aynı anda birden fazla 5G kullanım senaryosunu ve çoklu uygulamaları dinamik olarak destekleyerek yeni hizmetlerin sunulmasını hızlandırabiliyor, işletmeler ile tüketicilerin özel taleplerine yanıt verebiliyor. 

Yakın zaman önce KDDI ve Samsung, 5G Global Ağ Dilimleme İş Birliği (5G Global Network Slicing Alliance) oluşturmak için mutabakat anlaşması imzaladı. KDDI ve Samsung, bu anlaşmayla bir dizi ticari 5G ağ dilimleme hizmeti sunmayı ve yeni iş modellerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Artmakta olan kurumsal ve tüketici taleplerini karşılama hedefiyle iki şirket, bu teknolojiyi ileri taşıma konusunda iş birliği yapmaya devam edecek.

Samsung, yonga setleri, telsiz teknolojileri ve ağ çekirdekleri dahil olmak üzere uçtan uca 5G çözümlerinin başarıyla sunulmasına öncülük ediyor. Süregelen Ar-Ge çalışmaları sayesinde zenginleştirdiği ürün portföyüyle Samsung, vRAN 3.0, Open RAN ve ağ çekirdeklerinden özel ağ çözümlerine ve yapay zeka destekli otomasyon araçlarına kadar, 5G ağ teknolojilerini geliştirerek sektöre yön veriyor. Bugün birçok mobil operatör, Samsung’un ağ çözümleriyle, dünya çapındaki yüz milyonlarca kullanıcısına bağlantı sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL