Gündem

Serdar Tuncer: Allah Kimseyi Evliya Etmesin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan şair, yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer, ‘’Rabbim kimseyi evliyalardan etmesin.

Serdar Tuncer: Allah Kimseyi Evliya Etmesin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan şair, yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer, ‘’Rabbim kimseyi evliyalardan etmesin. Ama evliyalara yakın etsin” dedi

 

YÜZÜNÜ GÖRDÜĞÜMÜZ ZAMAN ALLAH’I HATIRLARIZ

Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Serdar Tuncer, Allah kullarının özelliklerinden bahsederek söyleşisine başladı. Tuncer, ”Evliya, nasıl evliya oluyor. Kendisinin evliya olduğunu bilmeyen ama insanların bildiği evliyalar var. Yüzünü gördüğünüz zaman Allah’ı hatırladığınız kişilerdir bunlar.

 

“BULAN BULDUM, OLAN OLDUM DEMEZ”

Kendisinin bildiği ama insanların bilmediği veliler de var. Allah katında velidir. Ne kendisi ne de insanlar bilir. Zaten ben Allah dostuyum diyen veli görmedim. Bulan buldum demez, bilen bildim demez. Olan oldum demez. İnsanların da bildiği kendisinin de bildiği veliler de var. Ama sakın kendisini evliyayım zannedenlerden olmayın” dedi.

 

“EVLİYA OLMAK BENİM HADİME DEĞİLMİŞ”

Tuncer, ”20’li yaşlarda evliya nasıl olunur diye araştırdım. Az yiyeceksin, az uyuyacaksın, az konuşacaksın diye buldum bu sırrı. Ama bilemedim ki evliya olduktan sonra bu hale gelirsin. Bu üç şeyi yaparsam evliya olurum zannettim. 6 ay kadar devam ettim. Az uyumamaya, konuşmamaya, yememeye. Ama sonunda evliya olamadığımı fark ettim. Allah kimseyi evliya etmesin. Çok zor. Ama evliyalarla yakın etsin” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL