Gündem

Setur Marinas, Sürdürülebilirlik Projeleri ile Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı'na Katıldı

Sürdürülebilirliği tüm çalışmalarında odağına alan Türkiye’nin lider marina işletmesi Setur Marinas, 24-25 Eylül tarihlerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı’na Ayvalık Marina özel projesi ile katıldı   Monaco Marina Management tarafından düzenlenen ve dünya çapında pek çok firmanın katıldığı Akıllı ve Sürdürülebilir Marina konferansı, çevreye duyarlı, verimli ve kullanıcı dostu marinaların geliştirilmesini teşvik etmek için, kilit oyuncuları, yatırımcıları, marina geliştiricilerini, mimarları, üreticileri ve yenilikçileri bir araya getiriyor.

Setur Marinas, Sürdürülebilirlik Projeleri ile Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı'na Katıldı

Sürdürülebilirliği tüm çalışmalarında odağına alan Türkiye’nin lider marina işletmesi Setur Marinas, 24-25 Eylül tarihlerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı’na Ayvalık Marina özel projesi ile katıldı

 

Monaco Marina Management tarafından düzenlenen ve dünya çapında pek çok firmanın katıldığı Akıllı ve Sürdürülebilir Marina konferansı, çevreye duyarlı, verimli ve kullanıcı dostu marinaların geliştirilmesini teşvik etmek için, kilit oyuncuları, yatırımcıları, marina geliştiricilerini, mimarları, üreticileri ve yenilikçileri bir araya getiriyor. 

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte, yenilenen Ayvalık projesi ile ilgili Setur Marinas Ayvalık Marina Müdürü Süleyman Ercan da bir konuşma yaptı.  

 

Süleyman Ercan, sektörde sürdürülebilirlik konusunda ufuk açan konularının tartışıldığı, proje ve fikirlerin paylaşıldığı ve dünyanın birçok yerinden katılımcı firmaların katkı sağladığı Monaco Smart & Sustainable Marina Konferansı’nda bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

 

“Setur Marinas olarak sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızı güçlendirmek adına sıfır emisyonlu araçları kullanmaya başlıyoruz. Kurumsal iş birliklerimizi ve eğitim uygulamalarımızı sürdürerek her yıl çalışanlarımıza ve müşterilerimize iklim krizi temalı etkinlikler sunacağız. Ayrıca, üniversite biyoçeşitlilik araştırmalarına verdiğimiz desteği Setur Marinas Ayvalık ile de genişleterek devam edeceğiz.”

 

Monaco Prensi II. Albert’in de katıldığı konferansta Süleyman Ercan, sürdürülebilirlik ve marinacılık hakkında Ayvalık marina ile ilgili şunları dile getirdi: “2023 yılında marina çalışanlarımız için sıfır tek kullanımlık plastik tüketimini başarıyla sonlandırdık. Bu önemli başarı, Setur Marinaları & Koç Sistem tarafından geliştirilen Smartium Clean Projesi sayesinde gerçekleşti. Proje, otonom ve manuel cihazlarla yüzen atıkları sudan temizleyerek kirlilikle mücadelede çığır açıyor. Bu inovatif proje, çevremizi koruma ve sürdürülebilir bir gelecek için kararlılığımızı bir kez daha gösteriyor.”

Setur Marinas Teknik Hizmetler Grup Müdürü İlker Öngül ise start-up projelerinin değerlendirildiği oturumda jüri üyesi olarak görev yaptı. 

Setur Marinas, sürdürülebilirliği odağına aldığı çalışmaları artarak ve geliştirerek sürdürmeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL