Gündem

Şevket Sabancı vizyonu ile ilk fırsat programının 9 dönem STK başvuruları başladı

İşverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerin iş hayatına geçişini kolaylaştırmayı amaçlayan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, STK’lara da nitelikli ve eğitimli genç iş gücü sağlıyor.

Şevket Sabancı vizyonu ile ilk fırsat programının 9 dönem STK başvuruları başladı

İşverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerin iş hayatına geçişini kolaylaştırmayı amaçlayan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, STK’lara da nitelikli ve eğitimli genç iş gücü sağlıyor. Programa katılmak isteyen STK’lar, 4 Mart Pazartesi gününe kadar başvuru yapabilecek.

 Merhum Şevket Sabancı ve ailesi tarafından 2000 yılında kurulan Türkiye’nin lider yatırım şirketlerinden Esas Holding’in sosyal fayda odaklı yatırım birimi Esas Sosyal; 2015 yılından bu yana gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratıyor. ‘Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar’ mottosuyla hayata geçirilen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları ile işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden mezun gençlerin; iş hayatına daha öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmaları amaçlanıyor.

Araştırmalardan yola çıkarak tasarladığı çözüm modellerini hedefleri doğrultusunda geliştiren Esas Sosyal, hayata geçirdiği Programlar etrafında oluşturduğu 4.000 kişilik güçlü ekosistem ile gençlerin gelişimine ve istihdama geçişlerine katkı sağlıyor.

9. dönemi için sivil toplum kuruluşları (STK) başvurularının başladığı Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı sayesinde işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençler, akranlarıyla eşit olarak değerlendirme şansı yakalarken ekosistemin önemli bir parçası olan STK’lar ise nitelikli ve eğitimli genç iş gücüne kavuşuyor. Böylece program; gençleri sivil toplumla tanıştırıp sosyal sorumluluk bilinçlerini güçlendirirken STK’lara da genç ve eğitimli insan kaynakları desteği veriyor.

Türkiye’nin her yerinden sivil toplum kuruluşları başvuru yapabiliyor

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında bugüne kadar; çevre, sağlık, eğitim, kültür-sanat, çocuklar, engelliler, gençler, insani yardım, sosyo-ekonomik gelişim ve cinsiyet eşitliği alanlarında toplum yararına çalışmalar yürüten 44 STK’da 300 genç istihdam edildi. Başvuru kriterlerini karşılayarak Esas Sosyal’in paydaş STK’ları arasında yer almak  ve gençlere istihdamda fırsat eşitliği sunmak isteyen  kurumlar başvuru yapabilecek.

Program katılımcıları; STK’ların kurumsal iletişim, kaynak geliştirme, insan kaynakları, mali ve idari işler, finans/muhasebe, bilgi teknolojileri, satın alma, iş geliştirme ve etkinlik yönetimi gibi özel sektörde de yer alan fonksiyonel departmanlarında 12 ay boyunca tam zamanlı olarak çalışıyor. 

Hayata geçirilen programlar ile üniversite öğrencilerine, yeni mezunlara ve kariyerinin ilk yıllarındaki genç profesyonellere dokunmanın önemine değinen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat programı ile birden çok amaca hizmet ediyoruz. Programımız kapsamında demokrasinin de temeli olan STK’larda ilk iş deneyimi kazanan gençler sivil toplumu tanırken, sosyal sorumluluk bilincini ve farkındalıklarını kuvvetlendiriyor. Sivil toplum kuruluşları ise gençlere donanım kazanacakları bir alan yaratmanın yanında Programlarımız ile birlikte büyüyor, nitelikli genç insan kaynağına erişiyor. Ekosistemimizle STK’ları iş alanı olarak benimseyen yeni bir neslin oluşumuna hep birlikte fayda sağlıyoruz. İlk Fırsat mezunlarının %40’ı kendi seçimleri olarak STK’larda çalışmayı tercih ediyor. Biz gençlerin hayallerini gerçekleştirirken, gençler ise bizim toplumsal fayda yaratma misyonumuzu gerçekleştirmemize katkı sağlıyor. Her aşamada gençleri dinleyerek, araştırmalar yaparak programlarımızı sağlıklı bir şekilde geliştiriyoruz. Ekosistemimizin birbirini besleyen doğal mekanizması bizi büyütüyor, besliyor ve daha iyisi için cesaretlendiriyor. Esas Sosyal olarak el ele vermenin gücüne inanıyor, özel sektörü, sivil toplumu ve iş insanlarını genç istihdamında fırsat eşitliği misyonu etrafında bir araya getiriyor ve harekete geçiyoruz. Böylece sürdürülebilir bir toplumsal fayda yaratıyoruz. Bu birbirine bağlı güçlü ekosistemin bir parçası olmak isteyen STK’ları başvurmaya davet ediyorum. Gençlere fırsat verme yolculuğumuzda bize eşlik eden ve bu faydanın sürdürülebilirliğine destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında bugüne kadar aralarında AÇEV, AYDER, Aydın Doğan Vakfı, Bilim Kahramanları Derneği, Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti, DenizTemiz Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, Genç Hayat Vakfı, GYİAD, Habitat Derneği, Hayata Destek Derneği, İstanbul İnsanı Gelişme Vakfı, İKSV, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, KEDV, KAGİDER, KAÇUV, Koruncuk Vakfı, Kodluyoruz Derneği, KODA, Maya Vakfı, Öğretmen Akademisi Vakfı, Özel Olimpiyatlar Türkiye, PERYÖN, TEMA Vakfı, TOÇEV, Tohum Otizm Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, TÜBİSAD, TEV, TÜRKONFED, TEGV, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı, Türkiye İMSAD, Türkiye Kalite Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Yenibirlider Derneği, Yuva Derneği ve ZÜCDER’in bulunduğu  44 sivil toplum kuruluşuna destek olundu. 

 

Başvurular 4 Mart’a kadar devam edecek

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında 12 ay boyunca tam zamanlı iş deneyimi kazandıran Program kapsamında üniversiteden yeni mezun olmuş gençlere iş fırsatı vermek isteyen, aşağıdaki koşulları karşılayan, en az 3 yıl önce ve T.C. yasalarına göre kurulmuş tüm dernekler, vakıflar ve üst kuruluşları (federasyon, konfederasyon vb.) Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’na başvuru yapabilirler. 

9. Dönem STK başvuruları; 4 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Başvuruda bulunacak STK’ların;

  • Toplum yararına çalışmalar yürütmesi,
  • En az 5 tam zamanlı çalışanı olması,
  • 2023’teki bütçesi en az 2.000.000 TL olması (İK bütçesi dahil)
  • Talep ettikleri pozisyon için net bir görev tanımı oluşturması,
  • Esas Sosyal’in genç istihdamında fırsat eşitliği misyonuna inanması ve işe alım süreçlerinde çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ilkesini benimsemesi,
  • Katılımcılara işbaşı deneyimi ve kişisel gelişim olanağı sunması gerekiyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL