Gündem

Sokaktaki Dostlarımız İçin Toplandılar

Manisa’da can dostlarımız için yapılması planlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi” için Manisa Valisi Yaşar Karadeniz öncülüğünde toplantı düzenlendi.

Sokaktaki Dostlarımız İçin Toplandılar

Manisa’da can dostlarımız için yapılması planlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi” için Manisa Valisi Yaşar Karadeniz öncülüğünde toplantı düzenlendi. Düzenlen toplantıya katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  projenin paydaşı olarak sokak hayvanları için yapılacak olan modern ve günümüz koşullarına uygun olan merkeze destek vereceklerini belirtti.

 

Sokak hayvanlarının modern ve günün koşullarında barınmalarını sağlanabilmesi amacıyla Yunusemre ilçesinde 117 bin metrekarelik alanda “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi” yapılması planlanıyor. Planlanan projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürü Funda Karaboran, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, projenin önemine dikkat çekti.

 

“Üzerimize düşeni yapacağız”

Vali Karadeniz’in ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Mevcut hayvan barınağımızın imar planlarını planladığımız bu günlerde yeni imar alanında olması nedeniyle bir hayvan bakım evi için alan arama noktasındaydık. Bu anlamda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve ekibi bizlere bir alternatif getirdiler. 117 bin metrekarelik bir alan yapılmasıyla ilgili avam projeleri hazırlıkları ve beraber hareket etme noktasında fikir birliği oluşturduk. Seve seve buna katılabileceğimizi belirttik.  Hayvan bakım evinde veteriner ve personel gibi işletme giderlerini karşılayabileceğimizi ifade ettik. Burada sadece Yunusemre ve Büyükşehir Belediyesi değil, Şehzadeler Belediyesi’nin de bu kapsam içerisinde olacağı aşikardır. İkinci bir hayvan barınağı yapılması söz konusu olursa yine ortak hareket etme noktasında olacağız. Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu karar gereği üzerimize düşeni elbirliğiyle bütün kurumlarıyla yapacağımızı ve yeni bir alanı Manisa’mıza kazandıracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Buradan destek veren herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

 

Projeyi tanıttılar

Başkan Ergün’ün ardından söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de projenin detaylarını katılımcılara anlattı. Program, projeyle ilgili görüş alışverişiyle sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL