Gündem

Soyer: “Botanik EXPO'yu fırsat olarak kullanalım"

2026 Botanik EXPO için Çin’in Sichuan eyaleti ile işbirliği yapılacak Soyer: “Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sichuan eyaletinden İzmir’e gelen heyeti ağırladı.

Soyer: “Botanik EXPO'yu fırsat olarak kullanalım"

2026 Botanik EXPO için Çin’in Sichuan eyaleti ile işbirliği yapılacak
Soyer: “Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sichuan eyaletinden İzmir’e gelen heyeti ağırladı. 2026 Botanik EXPO için işbirliğine hazır olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “2024’te Sichuan Eyaleti’nin başkenti Chengdu’da yapılacak Botanik EXPO’ya geleceğiz. Bunu verimli bir buluşmaya dönüştürebiliriz. Botanik EXPO’yu işbirliklerimiz için fırsat olarak kullanalım istiyorum” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nden Sichuan Eyalet Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Luo Qiang ve beraberindeki üst düzey heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Görüşmede İzmir’in 2026 yılında, Sichuan’ın başkenti Chengdu’nun ise 2024 yılında ev sahipliği yapacağı Botanik EXPO hakkında konuşuldu. 

Soyer: “Verimli buluşmaya da dönüştürebiliriz”
Birçok alanda işbirliklerine hazır olduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2024’te siz Botanik EXPO’ya ev sahipliği yapacaksınız, 2026’da da biz. 2024’te Sichuan Eyaleti’nin başkenti Chengdu’da yapılacak Botanik EXPO’ya da geleceğiz ve o gelişimizi verimli bir buluşmaya dönüştürebiliriz. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası gibi kurumların katkılarıyla orada bir toplantı yapabilir, yerinde ziyaretler planlayabiliriz. Neleri ileriye taşımak istiyorsak temellerini orada atabiliriz. Yatırım alanı, fabrika olabilir… Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım istiyorum. 2026 yılında da siz aynı şekilde bir yol izlersiniz” diye konuştu. 

Qiang: “Çok mutlu olduk”
İzmir’i çok beğendiklerini söyleyen Sichuan Eyalet Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Luo Qiang, “Türkiye’de ilk olarak İzmir’e geldik. İzmir’in bu kadar düzenli olduğunu, halkın keyifle yaşadığını görünce çok mutlu olduk” dedi. Başkan Tunç Soyer’in Botanik EXPO’su için işbirliği önerisi için ise “Çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL