Atasoy Bilgin
Gündem

Tahir Akyürek'in TSO Konya Şubesi, Aykent, Seydişehir ve Beyşehir Ziyaretleri

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi faaliyetlerini ara vermeden sürdüren AK Parti Konya Milletvekili ve 28.

Tahir Akyürek'in TSO Konya Şubesi, Aykent, Seydişehir ve Beyşehir Ziyaretleri

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi faaliyetlerini ara vermeden sürdüren AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı’yı ziyaret etti. Daha sonra Aykent Ayakkabıcılar Sitesi’nde esnafla ve Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar ile buluşan Akyürek, Avrupa Birliği hibe programı kapsamında şehre kazandırılan Konya Ayakkabı Tasarımı Ortak Kullanım Merkezi’nde incelemeler yaptı. Akyürek, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Konya temaslarına da katılarak; Seydişehir, Beyşehir ve Konya merkezde vatandaşlarla buluştu.

 

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, 14 Mayıs’a sayılı günler kala saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Akyürek, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesini ziyaret etti.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ ENGELLERİ KALDIRDI”

Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ve dernek mensuplarıyla istişare eden Akyürek, “Haftanın iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan diliyoruz. AK Parti belediyeciliği dönemine kadar uzun yıllar, mimaride, şehir mobilyalarında, yollarda, kaldırımlarda, bisiklet yollarında planlama biraz göz ardı edildi ya da o dönemki gelişmeler bugünkü gelişmelere vesile olamadı; altyapısı hazırlanamadı. Ama dünyaya açıldıkça, şehirlerarası rekabeti uluslararası boyutta fark ettikçe şehrimizde engellerin bir bir kaldırıldığını, kaldırılma süreçlerinin yaşandığını sizler biliyorsunuz. Eğer şehrimiz engelli kardeşlerimizin daha rahat kullandığı bir şehir haline gelmişse bunda sadece belediyelerimizin payı yok. Aynı zamanda derneğimizin ve dernek başkanımızın da ve tüm bu alanda çalışma yapan derneklerimizin de çok katkısı var” dedi.

 Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube başkanı Ahmet Mıhçı da ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verdikleri destek dolayısıyla Akyürek’e teşekkür etti.

“AYKENT KONYA’NIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR”

Akyürek daha sonra Aykent Ayakkabıcılar Sitesi’nde esnafla buluşarak 14 Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a destek istedi. Ayakkabı imalatçılarının yoğunlukta faaliyet gösterdiği Aykent’te kurulu olan ve Avrupa Birliği hibe programı kapsamında şehre kazandırılan Konya Ayakkabı Tasarımı Ortak Kullanım Merkezi’nde incelemelerde bulunan Akyürek, Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, “Aykent Ayakkabıcılar Sitesi, Türkiye’deki en güçlü sektörel bölgelerden birisi. Aykent bölgesi Konya üretimi, istihdamı için çok önemli. Biz de ayrıca burada bir eğitim merkezi ve pratikle teorinin birleştiği bir okul konusunda da destek olmuş, bir bina yapmıştık. Onun da etkin bir şekilde faaliyette olmasından memnun olduk. Ayakkabı sektörümüz ciddi bir gayret içinde. Bunu gördük. Bu sektördeki sanayicilerimiz, üreticilerimiz hem yurt içi hem yurt dışı ticarette büyük başarılara imza atıyorlar. Firmalarımızın büyük bir çoğunluğunun özellikle dış pazarlara açıldığını ve ihracat kapılarını daha güçlü bir şekilde çaldığını görüyoruz. Çok sayıda firmamız yurt dışına ihracat yapıyor. 15-20 ülkeye ihracat yapan sektör temsilcilerinin olduğunu gördük. Burada binlerce insanımız istihdam ediliyor. Ben ayakkabı sektöründe çalışan sanayicilerimize, tüm emek veren kardeşlerimize şehrimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aykent’teki saha çalışmalarına AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’in yanı sıra; AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve Karatay İlçe Teşkilatı mensupları da katıldı.

BİNALİ YILDIRIM SEYDİŞEHİR VE BEYŞEHİR’DE VATANDAŞLA BULUŞTU

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Konya ziyaretine de eşlik eden Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen istişare ve basın bilgilendirme toplantısına katıldı. Ardından Beyşehir ve Seydişehir ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Akyürek, Binali Yıldırım ile birlikte esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi.  AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Ziya Altunyaldız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, ilçe belediye başkaları ve AK Parti ilçe başkanlarının da katıldığı çalışmalara bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Yıldırım’ın halka hitap ettiği toplantılar sonrası Konya merkezde vatandaş buluşmaları devam etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL