Ekonomi

Tatilbudur Uzakrota Seyahat Zirvesi’nde Sektörü Değerlendirdi

Seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, oteller gibi farklı sektörlerden firmaların ve girişimcilerin katılımı ile gerçekleşen 2022 Uzakrota Summit Global’de seyahat sektöründe öncü Tatilbudur da oturum sponsoru oldu.

Tatilbudur Uzakrota Seyahat Zirvesi’nde Sektörü Değerlendirdi

Seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, oteller gibi farklı sektörlerden firmaların ve girişimcilerin katılımı ile gerçekleşen 2022 Uzakrota Summit Global’de seyahat sektöründe öncü Tatilbudur da oturum sponsoru oldu. Türkiye’de ve yurt dışında değerli turizm destinasyonlarında kaliteli tatil deneyimlerine aracılık eden Tatilbudu; 2022 turizm sezonu ve 2023 turizm sezonuna ilişkin beklentileri ve yatırım fırsatlarını Tatilbudur CEO’su Onur Otruş ile değerlendirdi.  

 

Turizm sektörü için prestijli organizasyonların başında gelen Uzakrota Summit Global 2022 29 Kasım Salı günü gerçekleşti. Turizmin seyahat sektöründe öncü şirketlerinden Tatilbudur; sektörün önemli bu organizasyonuna oturum sponsoru olarak katıldı. Firmayı oturumda CEO Onur Otruş temsil etti. 2022 ve 2023 turizm sezonlarına dair değerlendirmelerini 10.000’e yakın misafir ile paylaşan Otruş yeni yatırım planları ve fırsatlarına da değindi. 

 

Tatilbudur CEO’su Onur Otruş; sektör değerlendirmesinde “Ekonomik tablo içerisinde yılın kazananını turizm sektörü,  sektörün kazanan ürün grubu ise “Her Şey Dâhil” kavramı. Erken rezervasyonun avantajını deneyimleyen tüketici yeni yıl için rezervasyon ön taleplerini beklenenden önce gerçekleştiriyor. 2022 yılında olan enflasyonist etkinin 2023 yılında da devam edeceğini gözlemliyoruz. Oteller ise geçen yıldan farklı olarak Avrupa ve diğer pazar fiyatlarına da Euro cinsinden 12-20 aralığında değişen zamlar yaptılar. Tüm bunlara bakıldığında Kasım ayından sezona kadar oluşan otel maliyet enflasyonunun kendi iş ortaklarımızdan elde ettiğimiz verilere göre 92 olduğunu ölçümledik.” İfadelerine değindi. 

 

Tatilbudur olarak 2023’te yatırımlarını AR-GE’ye ve dijitaleşmeye ayırdığını belirten Otruş; “Web sitemizde ara yüzümüzü yeniledik, mobil uygulamamızı güncelledik. Misafirlerimizin büyük çoğunluğu ile online kanallar üzerinden bir araya geldiğimiz için bu alandaki yatırımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL