Gündem

TEGV Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında herkesi Cumhuriyetin Yüzü olmaya davet ediyor

TEGV Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında herkesi Cumhuriyetin Yüzü olmaya davet ediyor   Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak hazırladığı ‘Cumhuriyetin Yüzleri’ web sitesi ile herkesi Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı Atatürk portresine davet ediyor   “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla ilköğretim çağındaki çocuklara Cumhuriyet’in temel ilke ve değerleri ışığında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bu sene gerçekleştirdiği tüm projeleri Cumhuriyet’in 100’üncü yılı vesilesiyle Cumhuriyet’e adadı.

TEGV Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında herkesi Cumhuriyetin Yüzü olmaya davet ediyor

TEGV Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında herkesi Cumhuriyetin Yüzü olmaya davet ediyor

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak hazırladığı ‘Cumhuriyetin Yüzleri’ web sitesi ile herkesi Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı Atatürk portresine davet ediyor

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla ilköğretim çağındaki çocuklara Cumhuriyet’in temel ilke ve değerleri ışığında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bu sene gerçekleştirdiği tüm projeleri Cumhuriyet’in 100’üncü yılı vesilesiyle Cumhuriyet’e adadı. 28 yılda 3 milyonun üzerinde çocuğa tamamen ücretsiz bir şekilde nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel birçok etkinlik düzenledi.

Tüm projelerini ‘Cumhuriyet’in Yüzleri’ çatı ismi altında birleştirdi

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını film, etkinlik ve sergilerle kutlayan TEGV, tüm projelerini ‘Cumhuriyet’in Yüzleri’ çatı ismi altında birleştirdi. ‘Cumhuriyet’in Yüzleri’ projesinin web sitesi için özel bir tasarım ve yazılım gerçekleştiren vakıf, tüm etkinlikleri bir araya getirdiği www.cumhuriyetinyuzleri.org sitesinde herkesin katılabileceği interaktif içeriklere de yer verdi. “İnanıyoruz ki azmiyle, heyecanıyla, kalbiyle Cumhuriyeti koruyan herkes, Cumhuriyet’in yüzüdür” diyen TEGV’in web sitesini ziyaret edenler, kendi fotoğrafını sisteme yükleyerek büyük bir Atatürk portresini tamamlayabiliyor. Bugüne kadar 4.500’den fazla kişinin fotoğraf yüklediği interaktif portre, Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı Atatürk portrelerinden biri haline geldi.

 

Anıtkabir’e ziyaret

TEGV Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışanları, gönüllüler ve TEGV çocukları Cumhuriyet’in 100’üncü yılı münasebetiyle Anıtkabir’e resmi ziyarette bulundu. Atatürk’ün manevi huzurunda minnet ve şükranlarını sunan TEGV ailesi, kurulduğu günden bu yana 3 milyonu aşkın çocuğu Cumhuriyet’in ışığında nitelikli eğitimle buluşturdu. TEGV Ankara Semahat – Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı çocukları, gönüllüleri ve TEGV çalışanları 28 Ekim’de yeniden Atamızın huzurunda olacak.

 

100 yıl önceki Cumhuriyet rotası

Cumhuriyetin Yüzleri projesi kapsamında gerçekleşen bir diğer etkinlik ise ‘100. Yıl Cumhuriyet Rotası’ oldu. TEGV’in mobil etkinlik noktası Düş Gezgini Ateşböceği Öğrenim Birimi, Samsun’da başlayıp Ankara’da son bulan Cumhuriyet rotasını canlandırdı. Rota boyunca ilköğretim çağındaki çocuklarla buluşan Ateşböceği, çocuklara sanatı sevdirmeyi amaçlıyor.

 

Yeni Etkinlik Noktaları

Türkiye genelinde halen 68 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği sunan TEGV, 2023 yılı içerisinde Denizli ve Diyarbakır Öğrenim Birimlerini faaliyete geçirdi. İstanbul Gaziosmanpaşa Öğrenim Biriminin yıl sonundan önce açılması planlanıyor. Deprem bölgesindeki 15 konteyner kentte kurulan yeni birimlerinin yanı sıra, deprem öncesi 17 araçtan oluşan mobil öğrenim birimleri Ateşböceklerinin sayısı yakın zamanda 26’ya ulaşacak.  

 

Eğitim gönüllüleri çocuklar için koştu 

2023 yılı içerisinde gerçekleşen maratonlarda TEGV’in eğitim dostları “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” sloganıyla iyilik için koştu. TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet H. Uysal, 31 Ocak-6 Şubat arasında dünyanın 7 kıtasında, 7 günde, 7 maraton koşan ilk Türk olarak bu koşuyu TEGV çocuklarına armağan etti. Öte yandan yıl içerisinde gerçekleşen maratonlarda yüzlerce koşucu, binlerce bağışçının desteğiyle 2.000’den fazla çocuğa eğitim desteği sağlayacak bağışı topladı.

Ayrıca TEGV, 5 Kasım’da gerçekleşecek İstanbul Maratonu’nda da Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor projesiyle yer alacak.

 

Cumhuriyetin Yüzleri olarak Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz

Cumhuriyetin Yüzleri olarak Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirten TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, şunları söyledi: “TEGV olarak 28’inci yılımız sürerken, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, sayısı 3 milyonu aşkın çocuğumuzun hayatına dokunmuş olmak hepimiz için gurur vesilesi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak “Cumhuriyet’in Yüzleri” projemizi hayata geçirdik. Bu projemiz de bir başka haklı gururumuz. 2023 yılı boyunca pek çok etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerden en özeli, vatandaşlarımızın fotoğraflarıyla oluşturulan Atatürk portresi. Bu güzel anı, daha yüzyıllarca Cumhuriyetimizi koruyacak nesillerle birlikte yaşayacak. 2023 yılı içinde gerçekleşen tüm maratonlarda “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” mottosuyla, bağışçılarımızın ve koşucularımızın da desteğiyle 2.000’den fazla çocuğumuza eğitim desteği sağladık. Cumhuriyet coşkusunu her adımda ‘Cumhuriyetin Yüzleri’ ile birlikte yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca 2023 yılında ülkemizi derin üzüntüye boğan 6 Şubat depremleri sonrasında TEGV olarak Ateşböceklerimizle hemen deprem bölgesine intikal ettik ve çalışmaya başladık. İlk günden bu yana devam eden çalışmalarımızla bölge insanımıza ve çocuklarımıza sosyal ve duygusal afet sonrası etkinlik programımıza uygun etkinliklerle hizmet vermeye devam ediyoruz. Sayıları giderek artan gönüllülerimizle birlikte Cumhuriyetin Yüzleri olarak Türkiye için çalışmaya, geleceğimizin aydınlık yüzü çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL