Gündem

TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar  Öğrenim Birimi açıldı

TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar  Öğrenim Birimi açıldı Kuruluşundan bu yana Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip, donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV)  Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen törenle açıldı.

TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar  Öğrenim Birimi açıldı

TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar  Öğrenim Birimi açıldı

Kuruluşundan bu yana Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip, donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 

Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen törenle açıldı.
 

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla nesillerin çağdaş ve evrensel değerler ile Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Denizli’nin Deliktaş ilçesinde faaliyet gösteren öğrenim birimi, Pamukkale ilçesindeki yeni adresinde yeni ismiyle faaliyete geçti. Deliktaş Öğrenim Birimi’nde 2022 yılı başlarında binayla ilgili yapılan fiziki değerlendirmeler sonucunda,  koşulların yetersiz olması nedeniyle yüz yüze etkinliklere ara verilmiş; teşkilatlanma kriterleri doğrultusunda yeni mekân arayışına başlayan TEGV yetkilileri, Pamukkale ilçesinde yeni bir mekân bularak Haziran 2023’te birimi taşımıştı. Birimin yeni ismi TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi oldu.

Ayten ve Maksut Çavdar kimdir?

19 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova’da yaşamlarını kaybeden Ayten – Maksut Çavdar’ın, vefatlarından kısa süre önce kaleme aldıkları vasiyetnameleri ile miraslarının bir kısmını TEGV’e bağışladıkları öğrenilmişti. Çocukları olmayan Çavdar çiftinin bu fevkalade duyarlı davranışı karşısında isimleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri’nin Çaycuma-Zonguldak’ta açılan öğrenim biriminde yaşatılmaktaydı. Kurulduğu 2005 yılından itibaren 775 gönüllüsü ile 16,222 çocuğa nitelikli eğitim desteği veren Çaycuma Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Biriminin etkinliklerine mekân standartlarının geliştirilmesi amacıyla Temmuz 2023’te geçici süreyle ara verildi. Ardından adlarını yaşatmak için başlatılan yeni yer arayışları, Denizli’de açılan yeni öğrenim birimine Yönetim Kurulu kararı ile “TEGV Denizli Ayten – Maksut Çavdar Öğrenim Birimi” adı verilmesiyle sonuçlandı.

TEGV’li çocuklarımız,  Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi’nde kavuşacakları nitelikli eğitim desteğiyle hayallerine bir adım daha yaklaşırken, aydınlık gelecekleri ile bu mirasa sahip çıkacaklar. Bu sayede Ayten ve Maksut Çavdar isimleri Denizli’de anlamlı bir şekilde yaşamaya devam edecek.

 

 

Yeni Öğrenim Birimi ve Nitelikli Eğitimde Fırsat Eşitliği

Yılda yaklaşık 2 bin çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturacak olan TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Denizli Öğrenim Birimi, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen törenle açıldı. Törene, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Abalıoğlu,  TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Denizli’nin önde gelen iş insanları ve eğitim dostları İsmet Abalıoğlu, Ali Karamil, TEGV çalışanları ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı. 6 Kasım 2023 Pazartesi günü Diyarbakır’da Bank ABC Öğrenim Birimini açan TEGV’in yaklaşık 2 hafta sonra bu kez ülkenin batısında yeni bir etkinlik noktası açıyor olması, Vakıf’ın eğitimde fırsat eşitliğine olan bağlılığının somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

TEGV öğrenim birimi 2000 çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturacak

345 m² kapalı alanı bulunan TEGV Ayten-Maksut Çavdar Denizli Öğrenim Birimi’nde etkinlik odası, Düşler Atölyesi, Okuma Adası, Bilişim ve Teknoloji Odası, Tasarım ve Beceri Atölyesi, Gönüllü odası ve bir ofis bulunuyor. Yılda yaklaşık 2 bin çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturacak olan Öğrenim Birimi, Denizlili çocukların eğlenirken öğrendikleri bir cazibe merkezi olacak. 

“Denizli’ye yeni bir renk getireceğine yürekten inanıyoruz”

Konuşmasına TEGV’in merhum bağışçıları Ayten-Maksut Çavdar hakkında bilgi vererek başlayan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, sözlerine şöyle devam etti:

“TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi’nin, temel eğitime destek verebilmek için Millî Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumlarıyla iş birliği ve eşgüdüm içinde çalışacaktır. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi’nin Denizli’ye, eğitim alanında, yeni bir renk getireceğine yürekten inanıyoruz. Biz, TEGV olarak, Denizli’de de çocuklarımızın; akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen mutlu bireyler olarak yetişebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’in temel ilkelerine yürekten bağlı ve inançlı kişiler olarak, çevrelerinde çok sevilen ve sayılan Ayten ve Maksut Çavdar’ın aziz anılarını, TEGV çalışanlarının ve bu güzel yürekli insanların TEGV’le yaşamına dokundukları binlerce çocuğumuzun yüreğindeki şükran duygularıyla selâmlıyorum. Huzur içinde yatsınlar, emanetleri emin ellerdedir.  

“TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi burada sonsuza kadar yaşayacak” 

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi, Denizlili iş insanı Ali Abalıoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“TEGV çok değer verdiğim bir vakıf. Ayten-Maksut Çavdar isimlerini burada yaşatacağız. Nur içinde yatsın Suna Kıraç hanımefendinin çok değerli destekleri sayesinde TEGV’le tanıştık. Bana göre Türkiye’nin en değerli vakfı. Çocuklarımızı çağın gerektirdiği gelişme seviyesine çıkarmak istiyorlar. Gönüllülük Türk insanın nosyonunda var. İnsanlar kendinde iyi olan bir şeyleri ihtiyacı olanlara vermekle ilgili son derece heyecan duyuyorlar. TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Öğrenim Birimi burada sonsuza kadar yaşayacak. Emeği geçenlere, TEGV’in değerli yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

 

“Atatürk’ün ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkın’ hedefine yetiştirmiş olduğunuz çocuklarla ulaşacağımıza inanıyorum.”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, öğrenim biriminin çok başarılı olacağına yürekten inandığını belirterek şöyle konuştu:

“Kanaatimce dünya üzerinde yapılabilecek en güzel işler listesinin en tepesinde eğitime yapılan katkı vardır. Kendini eğitmek dışında başkaları için de ne yaptığın çok önemli. Bizim hayat ile ilgili listemizi bu şekilde değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Şu anda burada listesini bu şekilde düzenlemiş insanların varlığı beni çok mutlu ediyor. Bugün ilçemizde benim de çok değer verdiğim bir eğitim kuruluşu, çocuklarımızı destekleyecek, onların hayatlarının daha da güzelleşmesine vesile olacak bu sayede de ülkemizin daha yaşanılır bir hale gelmesine fırsat tanıyacak muazzam bir yerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Birimi gezerken çocuklarımızın mutluluğunu ve konsantrasyonunu gördüm, çok başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bizler de yerel yönetimler olarak bu çalışmaların yanında olacağımızı ifade etmek isterim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu yılda, önümüzdeki ikinci 100 yılda sizlerin gayretiyle yetişecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o bize ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkın’ diye işaret buyurduğu hedefe sizlerin yetiştirmiş olduğu çocuklarla ulaşacağımıza inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL