Gündem

TEGV 'Geleceğe Işık Tutan' Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyor

TEGV ‘Geleceğe Işık Tutan’ Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyor  Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor.

TEGV 'Geleceğe Işık Tutan' Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyor

TEGV ‘Geleceğe Işık Tutan’ Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyor

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenen Nirun Şahingiray Uluslararası Eğitim Forumu’nda “Bir Öğretmen Bir Umut Geleceğe Işık Tut” sloganıyla yola çıkarak eğitime dair düşünen, çalışan ve üreten tüm paydaşları bir araya getiren TEGV, nitelikli ve kapsayıcı eğitime erişim için öğretmenlerin ihtiyaçlarını ve iyi olma halini eğitim forumunun merkezine aldı. 

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla ilköğretim çağındaki çocuklara Cumhuriyet’in temel ilke ve değerleri ışığında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başta öğretmen olan gönüllüleri olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor. 28 yılda 100 bine yakın gönüllünün desteğiyle 3 milyonun üzerinde çocuğa ulaşan TEGV, eğitimin en önemli aktörlerinden olan öğretmenler için de çalışmalar yürütüyor. Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünün bilinciyle, yeni nesli şekillendiren öğretmenlerimizin iyi olma hallerini gözeten, öğretmenlerin hayatımızdaki yerini her fırsatta vurgulayan TEGV, eğitim dünyasına dair yenilikleri ve gelişmeleri ele almak için de 2017 yılından bu yana ‘Nirun Şahingiray Uluslararası Eğitim Forumu’ düzenliyor.

“Öğretmenlerimiz için biz neler yapılıyoruz” sorusuyla yola çıkıldı 

2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını ve anısını yaşatmak için düzenlenen ‘Nirun Şahingiray 5. Uluslararası Eğitim Forumu’ bu yıl Öğretmenler Günü’nün öncesinde 11 Kasım Cumartesi günü Arter’de ve YouTube canlı yayınıyla aralarında Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve çok sayıda öğretmenin bulunduğu geniş bir katılımcıyla gerçekleştirildi. Akademisyenler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları çalışanları ve gönüllüler tarafından yoğun ilgi gören forum, “Bir Öğretmen Bin Umut Geleceğe Işık Tut” sloganıyla hayata geçirildi. TEGV forumda “Öğretmenlerimiz için biz neler yapıyoruz?” sorusu ile yola çıkarak eğitime dair düşünen, çalışan ve üreten tüm paydaşları nitelikli ve kapsayıcı eğitime erişim için öğretmenlerin ihtiyaçlarını anlamak ve onlara ne kadar değerli olduklarını anlatmak için ortam yaratmış oldu.

Öğretmenin iyi olma haline odaklanıldı

TEGV Yönetim Kurulu Üyesi, Koç Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün moderatörlüğünü üstlendiği panelde yenilik ve gelişim vizyonuyla aydınlık yarınlar için çalışan öğretmenlerin yanında olmayı, onları desteklemeyi, iyi olma haline ve öğretmenlerin hayatımızdaki önemine odaklanılırken onların ilham veren içsel gücü bir kez daha hatırlatıldı. Öğretmenlerin, öğrencilere sadece bilgi ve becerilerini aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine de katkı sağlayarak etkili bir şekilde öğrenmelerini nasıl destekledikleri ele alındı. 

Forumun kapanışında sahne alan TEGV Kartal Öğrenim Birimi çocuk korosunun seslendirdiği Cumhuriyet temalı marşları, katılımcılar ilgi ve beğeni ile izlediler; coşkuyla eşlik ettiler. Bir sonraki panelin 2025 yılında, TEGV’in 30. kuruluş yıl dönümünde yapılması planlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL