Gündem

TEGV ve Umuda Pedal'dan Hataylı çocuklar için anlamlı proje Hataylı çocuklar güvenle sürecekleri yeni bisikletlerine kavuştular

TEGV ve Umuda Pedal’dan Hataylı çocuklar için anlamlı proje Hataylı çocuklar güvenle sürecekleri yeni bisikletlerine kavuştular  Temmuz ayındaki bir etkinlikle Hataylı çocukları yeni bisikletleriyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve çocukların hayatlarına renk katmak amacıyla Umuda Pedal Derneği ile birlikte yeni bir etkinlik daha düzenledi.

TEGV ve Umuda Pedal'dan Hataylı çocuklar için anlamlı proje  Hataylı çocuklar güvenle sürecekleri yeni bisikletlerine kavuştular

TEGV ve Umuda Pedal’dan Hataylı çocuklar için anlamlı proje

Hataylı çocuklar güvenle sürecekleri yeni bisikletlerine kavuştular

 Temmuz ayındaki bir etkinlikle Hataylı çocukları yeni bisikletleriyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve çocukların hayatlarına renk katmak amacıyla Umuda Pedal Derneği ile birlikte yeni bir etkinlik daha düzenledi. 12 Kasım Pazar günü, Hatay’da TEGV Öğrenim Birimlerinin bulunduğu dört konteyner kentteki 884 çocuğa yeni bisikletleri hediye edilerek güvenli bisiklet kullanma eğitimi verildi.

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla Cumhuriyet ilke ve değerlerine sahip, çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Umuda Pedal Derneği, deprem bölgesindeki çocuklar için yeni bir etkinlik düzenledi. ABD’de yerleşik Türk vatandaşlarının kurmuş olduğu Turkish Philanthropy Funds, Sivil Toplum için Destek Vakfı- Turkey Mozaik Foundation ve Alman YOU Foundation’ın sağladıkları kaynakla Hatay’da bulunan dört konteyner kentteki (Aşağı Ekinci 1, ISO, Kızılay ve Ovakent) 884 çocuğa bisiklet hediye edildi. Çocukların hayatlarına renk katmak amacıyla başlatılan ‘Bisiklet Temel Eğitim Programı’ kapsamında Kızılay ve Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kentlerindeki çocuklara temel bisiklet kullanımı ve güvenli sürüş eğitimi verildi.

Proje hakkında konuşan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “6 Şubat felaketinin ilk saatlerinden itibaren 17 Ateşböceği Eğitim TIR’ımız ile vatandaşlarımızın barınma, ısınma ve temel ihtiyaçlarına destek olduk; çocuklarımızla afetin etkisini hafifletmeye yönelik sosyal duygusal etkinlikler yaptık. Geçen 9 ay içerisinde Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’taki 13 konteyner kentte kurmuş olduğumuz öğrenim birimlerimiz çocuklarla etkinliklerine başladılar. Bu birimlerimizin beşi Hatay’da bulunuyor. Geçtiğimiz temmuz ayında 225 adet bisikleti ISO Konteyner Kentteki çocuklarımıza hediye etmiş; başka kaynaklar bulunca tekrar geleceğimizin sözünü vermiştik. O gün vermiş olduğumuz sözümüzü tutarak sayıları bini aşan çocuğumuzun yüzünü güldürmüş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Birçok çocuğun hayatında ilk defa bisiklete sahip olduğu bu anlamlı etkinliğe destek olan Hatay Valiliğine ve ayrıca bireysel ve kurumsal bağışçılarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Umuda Pedal Derneği Başkanı aynı zamanda TEGV Mütevelli Heyet Üyesi olan Dr. Erkan Koyuncu ise “Umuda Pedal, sporun birleştirici gücüyle hareket eden ve iyilik projelerini planlayıp yürüten bisikletseverlerin kurduğu bir dernektir. Bugün burada toplanma amacımız, daha fazla çocuğun bisiklet ile tanışması, bisiklete güvenle binmesi ve onu yaşamının bir parçası haline getirmesidir. Bu proje ile toplam 1109 çocuğa bisiklet ulaştırmaktan, temel bisiklet kullanımı eğitimini verip uygulatmış ve günlük yaşantılarına renk getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Umuda Pedal bisikletçileri TEGV’li çocuklar için pek çok etkinlik düzenledi

Eğitim gönüllüsü bisikletçilerin yer aldığı Umuda Pedal Derneği 2018’den bu yana TEGV’li çocuklar için pek çok etkinlik düzenleyerek bağış toplamış; TEGV çalışanları ve gönüllüleri ile birlikte gerçekleştirdikleri  sürüş ve bağış kampanyalarıyla Bakırköy, Batman, İzmir, Mardin ve Van’daki TEGV etkinlik noktalarındaki  Tasarım ve Beceri Atölyelerinin kurulması için kaynak yaratmıştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL