Atasoy Bilgin
Teknoloji

Teknopark İstanbul’un Genç Girişimcilerinden Doğa Dostu Teknolojiler

T.

Teknopark İstanbul’un Genç Girişimcilerinden Doğa Dostu Teknolojiler

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 30Altı İklim Zirvesi’nde Teknopark İstanbul’un genç girişimcileri, moderatörlüğünü Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu'nun yaptığı “Genç Girişimciler Anlatıyor: Doğa Dostu Teknolojiler” panelinde bir araya geldi.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çağımızın en büyük sorunlarından biri olan iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Zorlu PSM'de düzenlediği 30Altı İklim Zirvesinin açılış konuşmasında çevre bilincinin kurumsal bir yaklaşım gerektirdiğini belirten T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Çevre, hepimiz için bir emanet. Bu emaneti bizler bugün taşıyacağız ve yarın yeni nesillere devredeceğiz. İnsanlık açısından bu dengeyi bozmak hukuku çiğnemektir. Çevre bilinci ve hassasiyeti, bizim hep gündemimizde. Gelin üretin, düşünce geliştirin ve biz bunları destekleyelim.” dedi.

 

Teknopark İstanbul: Sıfır atık sertifikasını ilk alan teknopark

Etkinlikte, “Genç Girişimciler Anlatıyor: Doğa Dostu Teknolojiler” konulu panelin moderatörlüğünü Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptı. Teknopark İstanbul’un mimari yapısında doğa dostu bir anlayış olduğunu ve sıfır atık sertifikası almaya hak kazanan ilk teknopark olduğunu söyleyen Bilal Topçu, “Çevreye karşı değil, çevre için, mottosuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enerjiyi verimli kullanmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji kullanımındaki payını artırmak Teknopark İstanbul’un öncelikli misyonlarındandır.” diye konuştu.

 

Teknopark İstanbul girişimcileri çevre dostu ürünler için çalışıyor

Teknopark İstanbul’da da kararlılıkla, iklim kriziyle mücadele için üretim ve AR-GE çalışmaları yapıldığını belirten Genel Müdür Bilal Topçu, çevre konusunda çalışmalar yapan genç girişimcilere, projelerini daha detaylı anlatma fırsatı oluşturan sorular yöneltti. Panelde, temiz enerji ve çevre alanında teknolojik ve yerli çözümler üretebilme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Buz Proje Mühendislik A.Ş. Kurucusu Yüksek Çevre Mühendisi Deniz Ünlü, Tarımda su tüketimini düşürmeyi ve verimliliği artırmayı hedefleyen Soyl-Gel Kurucu Ortağı Ogeday Rodop, yapay zeka tabanlı tarım teknolojileri üzerine çalışan Move On Kurucusu ve CEO’su Ömer Faruk Koç projelerini anlattılar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL