Gündem

Temel atma töreni mitinge dönüştü

Çukurova Belediyesi’nin Lions Uluslararası Kulübüyle birlikte yapacağı Lions Sosyal Tesislerinin temel atma töreni vatandaşların yoğun ilgisi dolayısıyla adeta mitinge dönüştü.

Temel atma töreni mitinge dönüştü

Çukurova Belediyesi’nin Lions Uluslararası Kulübüyle birlikte yapacağı Lions Sosyal Tesislerinin temel atma töreni vatandaşların yoğun ilgisi dolayısıyla adeta mitinge dönüştü. Başkan Soner Çetin, “Soner Çetin nerede biz oradayız”, “Çukurova seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde yaptığı konuşmada “Belediyeciliğin ustasıyım, halkımızın hastasıyım” ifadesini kullandı.

Çukurova Belediyesi Lions Sosyal Merkezinin temel atma töreni Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Lions Uluslararası Başkanı Brian Sheehan, lions yöneticileri çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreni katılımın yüksek olması dolayısıyla adeta miting havasında geçti.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2014 yılında ilk belediye başkanı seçildikten 7 ay sonra ilk toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Daha sonra her yıl bir toplu açılış töreni gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Soner Çetin, “Son olarak 30 Ağustosta 9 toplu açılış töreni yaptık. Hepsi çok görkemli geçti. Bugün burada bir toplu açılış töreni gerçekleştirmiyoruz ama yine de burayı bir miting alanına çevirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEPREMDE HALKIMIZIN YANINDA OLDUK

6 Şubat 2023’te gözlerimizi sallantıyla açtığımızı anlatan Başkan Soner Çetin, “Kahramanmaraş merkezli depremler Adana’nın diğer ilçelerinde 5,1 büyüklüğünde hissedilirken Çukurova’da 6,7 büyüklüğünde ölçüldü. 11 bina yıkıldı, yüzlerce insanımızı kaybettik. Yıkılan binaların hepsi 1992 ila 1997 yılları arasında yapılmıştı. Yeni binalar bir hasar görmedi. Çukurova’daki yapı stoğu sınıfı geçti. O dönemde insanlar sokaklardaydı. Biz belediye olarak onların hiçbir şeyini eksik etmemeye çalıştık, halkımızın yanında olduk, tesislerimizi halkımıza açtık” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, Lions Uluslararası Kulübü ile hayata geçirilecek sosyal merkezin depremzede insanlarımıza da önemli hizmetler vereceğini vurguladığı ve sık sık tezahüratlarla kesilen konuşmasına şöyle devam etti:

 

SPOR SALONU SÖZÜ İSTEDİ

“Çok sayıda belediyeden talep varken Çukurova Belediyesini tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bu iş birliğinin devamını bekliyoruz. Mesela Çukurovalı gençler spor yapmak istiyor. Çukurova Belediyesi Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı Sultanlar Liginde mücadele ediyor. Çukurova ilçesine 5 bin ya da 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu yakışır. İnşallah Lions Spor Salonunu da beraber yaparız.

Şunu da belirtmeliyim ki, belediyecilikte hiçbir zaman acemilik yaşamadık, hiçbir zaman çıraklık yapmadık ama ustalık dönemine hazırız. “Belediyeciliğin ustasıyım halkımızın hastasıyım. İnşallah en az bir dönem daha sizlerle birlikteyim. Çukurova’nın taliplisi çok ama biraz daha bekleyecekler. Perşembe günü açıklama yapılacak endişelenmeyin her şey gönlünüzdeki gibi olacak. Soner Çetin 1923 yılından beri nerede duruyorsa yine orada duracak. Sonuna kadar CHP içinde olacak, endişe etmeyin. Kapı kapı dolaşacağız ve CHP’nin o şanlı bayrağını Adana’da yine dikeceğiz.”

 

SONER ÇETİN BİZLERE KUCAK AÇTI

Lions Uluslararası Başkanı Brian Sheehan da, Çukurova Belediyesi’nin olağanüstü bir tören hazırladığını söyledi. Dünyadaki bütün Lionların Türkiye’deki Lionların yaptığı şeylerden büyük gurur duyduklarını belirten Brian Sheehan, “Geçen yıldan beri eşimle birlikte Türkiye’ye üçüncü kez geldik. 11 ay önce faciayı görmek için gelmiştim. Çünkü dünyadaki Lionlar nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünüyordu” dedi.

Lions Uluslararası Direktörü Lion Danyal Kubin, bu önemli tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

MD 118 Konsey Başkanı Lion Ender Sakintuna ise asrın felaketi olarak nitelenen depremde büyük kayıplar verildiğini ancak hayatın devam ettiğini söyledi. Sakintuna, bütün olumsuzluklara karşın kalıcı eser bırakmak isteyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in kendilerine kucak açtığını vurguladı. Ender Sakintuna, “Yarınlarda yapacağımız eserle kadınlarımız çocuklarımız burada mutlu günler geçirecek. Uluslararası direktörümüze bize kaynak sağladığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

100. YILDA YÜZÜNCÜYIL’A TESİS

MD 118 Lions Federasyonuna Bağlı Yönetim Çevreleri Adına konuşan 118 U Genel Yönetmeni Erol Aydın da Cumhuriyetin 100. Yılında Yüzüncüyıl Mahallesine önemli bir eser kazandırmak için bir araya geldiklerini söyledi. Erol Aydın, “Bu tesisin yapılması için bize arsayı tahsis ettiği için Soner Çetin’e teşekkür ediyorum. Hayatımın en anlamlı günlerinden birini yapıyorum. Nerede bir ihtiyaç varsa orada olmayı amaç edinmiş Lionlar Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz savunucusudur. Sizlerin bu esere sahip çıkacağınıza inanıyorum” dedi.

Projenin mimarı Ayşe İlkay Demirkent ise “Bugün burada sadece bu projenin mimarı olarak değil, aynı zamanda kayıpları olan bir depremzede olarak bulunuyorum. Geri dönüp baktığımda annem babam ve kardeşimi kaybetmenin çok derin üzüntüsünü yaşıyorum. Ailemle yaşadığım güzel duyguları bu tesiste yansıtmak istedim. Lions kulüpleri yöneticileri ve Başkan Soner Çetin’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Depremzedeler adına konuşan Yüzüncüyıl Mahallesi Muhtarı İbrahim Uzun da “Bu tesisin muhtarı olduğum mahalleye yapılması dolayısıyla Başkan Soner Çetin ve Lions kulüpleri yöneticilerine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Soner Çetin başta olmak üzere emeği geçenlere plaket verildi ve artından hep birlikte butonlara basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Çukurova Belediyesi ile Lions Uluslararası Kulübü arasındaki protokol gereği yapılacak sosyal tesiste kreş, toplantı salonları, sosyal donatılar ve kafeterya yer alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL