Kültür Sanat

TEV Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu, Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Düzenlenen Konserde Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları Seslendirdi!

Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Cumhuriyetin 100.

TEV Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu, Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Düzenlenen Konserde Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları Seslendirdi!

Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Cumhuriyetin 100. yılına özel, Atatürk’ün sevdiği şarkılarının seslendirildiği bir konser gerçekleştirdi 

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), kurulduğu günden bu yana başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs vererek binlerce gencin hayatına dokunmaya devam ediyor. Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Müziği Korosu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Cumhuriyetin 100yılına özel bir konser gerçekleştirdi. Tenzile Akman şefliğinde gerçekleşen konserde, TEV bursiyerleri ve TEV gönüllerinden oluşan 35 kişilik koro, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek dinleyicilere 100. yıl heyecanını bir kez daha yaşattı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu konserine İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Eski Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin,  STK yönetici ve başkanları, davetliler ve TEV bursiyerleri katılım sağladı.  

14 TEV bursiyeri ve 21 TEV gönüllüsü olmak üzere toplam 35 kişiden oluşan Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu’nda TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Fazıl Özen, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çağın Karabıçak, Mimar Fahri Çelebi,Toplum Ruh Sağlığı merkezi yönetici Necdet Turan, Avukat Meral Türkçakal gibi isimler yer alıyor. TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt konserin ardından gerçekleştirdiği konuşmada “Türk Eğitim Vakfı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına özel böyle bir konsere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.  TEV Kocaeli Şubemiz bünyesinde faaliyet gösteren Türk Müziği Korosu, Atatürk’ün en sevdiği şarkılara yeniden hayat vererek unutulmaz anlar yaşattı. TEV Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu olarak ikinci kez gerçekleştirdiğimiz konserin böylesine anlamlı bir şekilde Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi, bizim için çok kıymetli. Programa katılım sağlayarak bizimle birlikte 100. yıl coşkusunu yaşan bütün katılımcılarımıza ve bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

TEV Kocaeli Gönüllü Platformu katkılarıyla gençlerin eğitim yolculuklarına destek sağlamak hedefiyle düzenlenen konser kapsamında toplanan bağışlar, Türk Eğitim Vakfı‘nın eğitimde fırsat eşitliği için yürüttüğü projelere aktarılarak öğrencilere umut ışığı olacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL