Gündem

Thomas ve Arkadaşları tren oyununun çocuk gelişimine etkisini araştırmak için yeni bir yolculuğa çıkıyor

Thomas ve Arkadaşları tren oyununun çocuk gelişimine etkisini araştırmak için yeni bir yolculuğa çıkıyor Mattel’in Thomas ve Arkadaşları markasıyla yürüttüğü yeni araştırma, oyuncak trenlerin çocuk gelişimine katkısını ortaya koydu.

Thomas ve Arkadaşları tren oyununun çocuk gelişimine etkisini araştırmak için yeni bir yolculuğa çıkıyor

Thomas ve Arkadaşları tren oyununun çocuk gelişimine etkisini araştırmak için yeni bir yolculuğa çıkıyor

Mattel’in Thomas ve Arkadaşları markasıyla yürüttüğü yeni araştırma, oyuncak trenlerin çocuk gelişimine katkısını ortaya koydu. Uzmanlara göre çocuklarda yardımlaşma, problem çözme ve sosyal becerileri geliştirmenin yolu oyuncak trenlerden geçiyor.

Oyuncakların çocuk gelişimindeki rolü, araştırmaların da katkısıyla her geçen gün daha  iyi anlaşılıyor. Son olarak Mattel, Thomas ve Arkadaşları markasıyla yürüttüğü ve oyuncak trenlerle oynamanın çocuklara sunduğu gelişimsel faydaları inceleyen araştırmasının sonuçlarını yayınladı. King’s College London Çocuk Oyunları uzmanı Dr. Salim Hashmi tarafından 36 bilimsel araştırmanın analiz ederek yapılan çalışma,, oyuncak trenlerle oynayan çocukların sosyal ve bilişssel gelişimde daha fazla başarı kaydettiğini ortaya koydu.

Araştırmaya göre oyuncak trenlerle oynamak, raylar inşa etme, tren vagonlarını düzenleme, trenin izleyeceği rotayla ilgili senaryolar tasarlama ve bunları canlandırmaya imkan vererek çocuklar için zengin bir öğrenme deneyimi sunuyor. Bu sayede çocukların bilişsel gelişimi teşvik edilirken problem çözme, analiz etme ve karar verme becerileri de gelişiyor. Öte yandan oyuncak trenlerle oynanan oyunlara katılım arttıkça, sosyal becerilerin gelişimi de destekleniyor.

Oyuncak trenler; çocuklarda sosyal beceriler, yardımlaşma ve problem çözme yeteneklerini geliştiriyor

Araştırma sonuçları, oyuncak trenlerin çocuk gelişimine üç temel katkısı olduğunu gösteriyor. Bunlar, sosyal beceriler, iş birliği ve yardımlaşma ve problem çözme olarak öne çıkıyor.  Araştırmaya göre oyuncak trenlerin sosyal becerilere katkısı, oyun esnasında oyuncakların ve fikirlerin paylaşılması sayesinde mümkün oluyor. Böylece çocuklar ekip çalışmasını, müzakereyi, iş birliğini ve yardımlaşmayı öğreniyor.

Öte yandan araştırmada oyuncak trenlerle oynamanın, çocukların gelecekteki ilişkileri için de sağlıklı bir zemin hazırladığına dikkat çekiliyor. Buna göre rayları inşa etmek, düzenlemek ve oyunun nasıl kurgulanacağına karar vermek çocukları birlikte çalışmaya teşvik ettiğinden; etkili iletişim kurma, sorumlulukları paylaşma becerilerine de katkıda bulunuyor. Bu sayede çocukların, gelecekte çevreyle daha uyumlu bir etkileşim içinde olması ve ekip çalışmalarının bir parçası olarak başarılı olmaları kolaylaşıyor. Oyuncak trenlerle kurguladıkları oyunlarda başkalarının bakış açılarını ve tercihlerini dikkate almayı öğrenen çocuklar, problem çözme becerilerini geliştirme ve uygulama fırsatları da bulabiliyor.

https://shopping.mattel.com/tr-tr/pages/thomas-laying-tracks-to-success  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL