Atasoy Bilgin
Gündem

TÜKD 24 Kasım Özel Etkinliğinde Meral Akşener’i Ağırladı

Üniversite eğitimine devam eden genç kızların eğitimine destek vermek için burs ve eğitim imkanları sağlayan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, 24 Kasım Öğretmenler gününe özel Ataşehir Şubesi’nde düzenlediği etkinlikte Meral Akşener ile gençleri bir araya getirdi.

TÜKD 24 Kasım Özel Etkinliğinde Meral Akşener’i Ağırladı

Üniversite eğitimine devam eden genç kızların eğitimine destek vermek için burs ve eğitim imkanları sağlayan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, 24 Kasım Öğretmenler gününe özel Ataşehir Şubesi’nde düzenlediği etkinlikte Meral Akşener ile gençleri bir araya getirdi.

 

1949 yılında dönemin önder üniversite mezunu kadınları tarafından kurulan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin Ataşehir şubesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk etkinliğini 24 Kasım Öğretmenler gününe özel hazırlanan programla başlattı. Üniversite eğitimine devam eden genç kızlara eğitim ve burs imkanı sağlanyan derneğin etkinliğinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, Yanındayız Derneği, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, TÜSEV, TOG, GİYAD gibi Sivil Toplum Kuruluşları, TÜKD Genel Merkez Başkanı Meral Güler, derneğin geçmiş dönem ve şube başkanları, üye ve bursiyerleri katılım gösterdi. 

 

Etkinliğin ev sahibi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ataşehir Şube Başkanı Neslihan Nigiz Ulak, açılış konuşmasında Ataşehir Şubesi’nin kuruluş tarihçesi ve bugünkü üye, bursiyer ve bağışçı bilgilerine değinerek “Öncelikle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitimci kimliği ile de aramızda bulunan Sayın Meral Akşener ve bu mesleği icra eden kıymetli konuk ve üyelerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamak isterim. Ataşehir şubesi olarak TÜKD ailesi içinde en yeni şubelerden biriyiz; fakat şubemiz gerçekten çok güçlü. Şubemiz üyeleri arasında, cam tavanları kırarak hepimizin yüzünü güldüren İstanbul Baro Başkanı Av. Filiz Saraç, şube kurucu başkanımız Av. Şerife Özdemir, 26. Dönem genel merkez başkanı Hülya Yüksel ve benim görevi kendisinden devraldığım önceki dönem başkanımız Prof. Dr. Tülin Arun gibi isimler yer almaktadır. Bireysel ve kurumsal bağışçılarımızın katkılarıyla bugün 32 üniversiteli genç kızımıza burs ve eğitim imkanları sunuyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıla göre 50 oranında artırdığımız bursiyer sayımızı sizlerden aldığımız destek sayesinde başardık. Biliyoruz ki sizlerden aldığımız güç ile gerek üye, gerekse bursiyer sayımızı hızla artıracak, bugün aramızda olan gençlerimiz gibi nice genç kızımızın geleceklerini hep birlikte aydınlatacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez Başkanı Meral Güzel konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 100. Yılına yürürken TÜKD; Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçi bakış açısıyla, 1800 üyesi, 1300 bursiyeri ve 500 genç TÜKD‘lisi ile kadın hakları, kadının insan hakları ile ilgili mücadelesini sürdürecektir. Başöğretmenimiz Atatürk değerli öğretmenlerimize ‘öğretmenler, yeni nesli, cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz’ diyerek hem öğretmenlere hem de gençlere verdiği önemi vurgulamıştır. Biz de buradan yola çıkarak gençlerimizi yetiştirmeye, aydınlık bir nesli, cumhuriyetimizin güzel günlerine hazırlamak istiyoruz. Hepbirlikte elele… Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

 

Derneğin her yaştan üyeleri ve her bölümden bursiyer öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen panelde  konuşmacı olarak yer alan  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kadınların ve gençlerin önlerine çıkarılan engellere karşı bir hak ve yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. İYİ Parti olarak, kadınları ve gençleri bu mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarını da tekrarladı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarındaki eğitim vizyonundan, dijitalleşen dünyanın yeni değer setlerine, toplumsal cinsiyet eşitliğinden siyasette kadının yerine dair birçok soruyu cevaplandıran Akşener, genç bir öğrencinin; “Gelişen dünyaya bakarsak sizce siyasette, sizin şu anda çektiğiniz zorluklar eskisine göre azaldı mı?” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi: “Dijital dünyanın değer setleri başka. Yönetim anlayışları gelişti, tekmil ve talimat düzeni ortadan kalktı. Şimdi sizi anlamak tamamen bambaşka bir şey. Dolayısıyla zorlukların yanında kolaylıklar var. Benim zorluklarım sizde yok. Ama sizin zorluklarınız… Siz, tek tek seçmen organize etmek zorundasınız. Çünkü bireyin önde olduğu bir dünya bu. Mesela benim senin oyunu alabilmem için sana ulaşmam gerekiyor. Dün sadece dedene ulaşmam yeterliydi. Şartlar değişti, kolaylıklar ve zorluklar yer değiştirdi.”

 

Siyasi kariyerinin yanı sıra bir akademisyen, bir öğretmen olan ve her fırsatta bunu dile getiren Meral Akşener, iktidarın izlediği eğitim politikalarının yanlışlığı hakkındaki eleştirilerini ve ülkenin geleceği için eğitimde atılması gereken adımlar konusundaki çözüm önerilerini de aktardı.

 

Etkinlikte konuk olarak yer alan eski devlet bakanı Önay Alpago, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü ve Yanındayız Derneği Başkanı Nur Ger de söz alarak gençlere umut verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL