Eğitim

Türkiye delegasyonu, uluslararası yükseköğretim konferansında ileri ve sürdürülebilir eğitimin geleceğini tartıştı

Türkiye delegasyonu, uluslararası yükseköğretim konferansında ileri ve sürdürülebilir eğitimin geleceğini tartıştı   Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu kuruluşu olan British Council’ın, uluslararası eğitim liderleri için ileri ve yükseköğretimin geleceğini tartışmak üzere her yıl düzenlenen Going Global Konferansı, bu sene 20-23 Kasım tarihlerinde Türkiye delegasyonunu ağırladı.

Türkiye delegasyonu, uluslararası yükseköğretim konferansında ileri ve sürdürülebilir eğitimin geleceğini tartıştı

Türkiye delegasyonu, uluslararası yükseköğretim konferansında ileri ve sürdürülebilir eğitimin geleceğini tartıştı

 

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu kuruluşu olan British Council’ın, uluslararası eğitim liderleri için ileri ve yükseköğretimin geleceğini tartışmak üzere her yıl düzenlenen Going Global Konferansı, bu sene 20-23 Kasım tarihlerinde Türkiye delegasyonunu ağırladı. Edinburgh, Birleşik Krallık’ta yüz yüze olarak gerçekleşen ‘Yükseköğretimde Sürdürülebilir, Ölçeklenebilir ve Eşitlikçi Ortaklıklar’ konulu konferansa Türkiye’yi temsilen, TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oya GüneriÇankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Buket AkkoyunluHacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sibel Aksu Yıldırım ile birlikte, British Council Türkiye Ülke Direktörü Gill Caldicott ve Eğitim Direktörü Ayşen Güven katıldı.

 

2004 yılından bu yana gerçekleştirilen British Council’ın Going Global Konferansı, uluslararası eğitim liderleri için stratejik bir forum sağlayarak, ileri ve yükseköğretimin geleceğini şekillendirmek adına liderlerin bağlantı kurmasını, bilgi paylaşmasını ve küresel düzeyde yükseköğretim liderleri ve politika yapıcıların ağ oluşturmasına olanak tanıyor. Konferans programı kapsamında Türkiye heyeti, uluslararasılaşma ve ikili ortaklıkların önemi konulu çalıştaylara katılım sağlayarak Türkiye’deki başarılı örnekleri paylaştı. Farklı ülkelerden gelen yükseköğretim kurumları ve üniversite temsilcileriyle tanışma fırsatı buldu. Heyet aynı zamanda, Edinburgh Nappier Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretle, üniversitenin sürdürülebilirik ve uluslararasılaşma alanında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi edindi.

 

British Council Ülke Direktörü Gill Caldicott, British Council’ın düzenlediği Going Global Konferansı, dünyanın birçok ülkesinden uluslararası eğitim liderlerinin ileri eğitimin geleceğini tartışmaları ve önemli bağlantılar kurmaları için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bizimle birlikte Türkiye’den katılan delegasyonumuz, sürdürülebilir, ölçeklenebilir ve eşitlikçi eğitim ortaklıkları konusundaki katkıları, küresel ölçekte yükseköğretimdeki dönüşüme nasıl fayda sağlayabileceğimize dair önemli bir örnek teşkil ediyor. Türkiye’deki yükseköğretim başarılarını küresel platformda paylaşmak bizi çok heyecanlandırıyor.  Türkiye’nin üç önemli üniversitesinin rektör yardımcılarının bu etkinlikte yer alması bizim için gurur verici.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL