Ekonomi

Türkiye Finans “CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifikası"na sahip Türkiye'deki tek finans kuruluşu oldu

Türkiye Finans, CIPS (The Chartered Institute of Procurement & Supply) tarafından yürütülen, satın alma yönetiminde mükemmelliği sağlamak üzere verilen ve global bir akreditasyon olan CIPS Satın Almada Mükemmellik Programı’nı başarıyla tamamlayarak CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifikasını (CIPS Corporate Certification) almaya hak kazandı.

Türkiye Finans “CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifikası"na sahip Türkiye'deki tek finans kuruluşu oldu

Türkiye Finans, CIPS (The Chartered Institute of Procurement & Supply) tarafından yürütülen, satın alma yönetiminde mükemmelliği sağlamak üzere verilen ve global bir akreditasyon olan CIPS Satın Almada Mükemmellik Programı’nı başarıyla tamamlayarak CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifikasını (CIPS Corporate Certification) almaya hak kazandı. Türkiye Finans bu sertifika ile uluslararası Satın Almada Mükemmellik Programına uyum sergilediğini, satın alma fonksiyonları, süreçleri ve uygulamalarıyla uluslararası standartları yakaladığını belgelendiren sertifikaya sahip Türkiye’deki tek finans kuruluşu oldu.

Türkiye Finans, 1932 yılında İngiltere’de kurulan, 180 ülkede 64,000’den fazla üyesi ile satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde mükemmelliği sağlamak amacıyla hizmet veren dünyanın en büyük meslek ve akreditasyon kuruluşu olan CIPS (Chartered Institute of Procurement &Supply) tarafından verilen Kurumsal Satın Alma Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

CIPS tarafından yürütülen ve yaklaşık 5 ay süren kapsamlı değerlendirmede, Türkiye Finans’ın, satın alma süreçleri ve uygulamaları “Liderlik ve Organizasyon, Strateji, İnsan, Süreç ve Sistemler, Performans Ölçümü ve Yönetimi” olmak üzere 5 ana grupta ve 98 farklı global standartta ele alındı. 

Türkiye Finans bu sertifika ile uluslararası satın almada mükemmellik programına uyum sergilediğini, satın alma fonksiyonları, süreçleri ve uygulamalarıyla uluslararası standartları yakaladığını belgelendirdi. Sağlam ve profesyonel bir satın alma yönetim sisteminin varlığını gösteren CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifikası, dünyada 171 ve Türkiye’de ise sadece 6 şirkete verilirken, Türkiye Finans CIPS sertifikasına sahip tek finans kuruluşu oldu.

Türkiye Finans Genel Merkezi’nde gerçekleşen törende Türkiye Finans Satın Alma Müdürü Cihangir Ünverdi, Satın Alma ekibi ve Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Mehmet Kanat eşliğinde, CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifika‘sını CIPS Ülke Müdürü Faruk Demir’den aldı. 

 

Törende kısa bir konuşma yapan Türkiye Finans’ın Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Mehmet Kanat, konuyla ilgili şunları söyledi: “CIPS Satın Almada Mükemmellik Programı, önde gelen uzmanlar tarafından tasarlanan ve sunulan, satın alma fonksiyonunun bağımsız ve kapsamlı bir değerlendirmesiyle ortaya çıkıyor. Dünya çapında tanınan bu ödüle ulaşmak, satın alma fonksiyonunun ne kadar iyi performans gösterdiğini ortaya koyduğumuzun bir göstergesi. CIPS Satın Almada Mükemmellik Programı Sertifikası, kuruluşların gerekli CIPS standartlarını karşılayan satın alma politikaları, prosedürleri, süreçleri ve sistemlerine sahip olduğunu, satın alma, tedarik güvencesi ve uyumluluk için sağlam ve etkili bir yönetişimin mevcut olduğunu gösteriyor. Bizim de Türkiye Finans olarak global ölçekte bu prosedürleri yerine getirmemiz ve bu sertifikaya layık görülmemiz onur verici.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL