Gündem

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'ndan Anlamlı Mesaj "Dönmüyoruz"

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI’NDAN ANLAMLI MESAJ “DÖNMÜYORUZ”   Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, Hatay’da depremden etkilenen engelli bireylere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'ndan Anlamlı Mesaj "Dönmüyoruz"

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI’NDAN ANLAMLI MESAJ

“DÖNMÜYORUZ”

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, Hatay’da depremden etkilenen engelli bireylere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Depremin ilk günlerinde engellilerin acil ihtiyaçlarını karşılayan Vakıf, sonrasında AFAD Büyükdalyan Geçici Barınma Alanı ve İSO Yaşam Kenti’nde fizyoterapi, psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteğini başlattı. Vakıf, Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi ortaklığında açtığı Çocuk İyilik Merkezi – Ortez Protez Ortak Hizmet Birimi’nde ise uzvunu kaybeden ve ampute olan bireylere destek sağlıyor. Ayrıca, kırsal bölgede yaşayan engellilere ve ailelerine de mobil hizmet aracı ile hizmet götürüyor.

Hatay’daki çalışmaları kapsamında engelli bireyleri 2.000’den fazla fizyoterapi, özel eğitim ve psikolojik danışmanlık seansı ile buluşturan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin bölgede hayata geçirilen projelerin sürdürülebilir olmasının kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları belirtti: 

“Bölgede verdiğimiz hizmetler vesilesiyle çalışanlarımız, depremzede engelli bireyler ve  aileleri arasında kuvvetli bir bağ oluştu. Yarattığımız dayanışma ruhu ile bir nebze de olsa bölge halkının yaralarına merhem olmanın mutluluğunu yaşarken, hizmet alan ailelerin çalışmaların sürekliliği konusunda endişe yaşadığını görmek bizleri çok üzdü.

Hizmet verdiğimiz, temas ettiğimiz ve iletişim kurduğumuz engelli bireyler ve ailelerinden aldığımız “Dönecek misiniz?”, “Hep burada mısınız?”, “Gidecek misiniz?” gibi sorularla bu kaygının ne kadar derin olduğunu gördük. Hatay’daki varlığımızı sürdüreceğimizi bir video ile tekrar duyurmak istedik. Depremin ilk gününden beri bölgedeyiz. Depremin izlerinin silinmesine destek olmak için bölgede kalmaya kararlıyız” dedi.

Sosyal medya hesabında yayınlanan “Dönmüyoruz” filmi ile depremzede engellilerin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğini güçlü bir şekilde vurgulayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 5 Kasım’da gerçekleşecek 45. İstanbul Maratonu’nda “Depremzede Engelli Çocukların Sesi Ol” Kampanyasını yürütecek. 

Büyük İstanbul Maratonu’nda Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Hatay’daki çalışmalarını desteklemek isteyen gönüllü vatandaşlar Adım Adım web sitesi üzerinden kayıt yaptırarak kampanyanın bir parçası olabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL