Spor

Türkiye'nin En Prestijli ve Uzun Rotalı Yat Yarışı

AKPA Kimya Sponsorluğunda Gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında Kupalar Sahiplerini Buldu! AKPA Kimya sponsorluğunda gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında kupalar 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da başlayan yoğun ilgi ve katılımın olduğu ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Türkiye'nin En Prestijli ve Uzun Rotalı Yat Yarışı

AKPA Kimya Sponsorluğunda Gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında Kupalar Sahiplerini Buldu!

AKPA Kimya sponsorluğunda gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında kupalar 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da başlayan yoğun ilgi ve katılımın olduğu ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Türkiye’nin En Prestijli ve Uzun Rotalı Yat Yarışı

Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Sayın İbrahim Özdem Koçer tarafından işaret fişeğiyle Çengelköy’de 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 12:05’te başlayan AKPA Kimya sponsorluğunda, TAYK –52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 12:00’da Turgutreis/Bodrum’da sona erdi. Bu yıl 37 teknenin katıldığı ancak 35 teknenin bitiş çizgisine ulaştığı zorlu yarışta yarışmacılar mola vermeden, tek etaplı olarak 400 deniz mili mesafesini aşarak bitiş çizgisine ulaştı. Yat yarışının en önemli özelliği ise uluslararası yarış statüsünde olması, tek yarışla iki boğaz, iki denizi aşan dünyada bu yarışa benzer böyle bir yarışın olmamasıdır. Türkiye’nin en prestijli, uzun rotalı, AKPA Kimya Sponsorluğunda düzenlenen TAYK – 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışına yurtdışından katılım da oldukça yoğundu. 400 deniz mili mesafeli böylesine zor bir yarışın bitiş çizgisine ulaşabilmek, yarışı tamamlaya bilmek yarışmacılar için oldukça önemli ve zorlayıcı. Yarış süresince yapılan canlı bağlantılarda yarışmacılar, yaşadıklarını yarışı heyecanla izleyenlere aktardılar. 15 – 18 Temmuz tarihleri boyunca yarışa olan ilginin artarak devam etmesi ve zorlu yarışta hangi takımların ilk bitiş çizgisine ulaşacağı yarışı izleyenlerde merak ve heyecanı artırdı. 

Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılına Özel Selamlama

Deniz Harp Okulunun 250’nci kuruluş yılı olması dolayısıyla bu yıl yarışta bir değişiklik olarak başlangıçtan sonra yarışçılar Marmara denizini çıkmadan önce Heybeliada’ya geçerek eski Deniz Harp Okulu’na ve Türk Deniz Kuvvetlerine selamlama gerçekleştirdiler. 37 teknenin kayıt yaptırdığı yarışta tekneler tek etaplı olarak mola vermeden yarışı tamamladı. 

Türkiye’nin En Prestijli Yarışında Kupalar Görkemli Ödül Töreniyle Sahiplerini Buldu 

AKPA Kimya sponsorluğunda TAYK – 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışının ödül töreni 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu’nun sahneye çıkmasıyla başladı. Ödüller TAYK (Türkiye Açıkdeniz Yarışı Spor Kulübü) Genel Müdürü Sayın Can Giray’ın saat 20:00’da açılış konuşması sonrası verilmeye başlandı. Can Giray konuşmasında: “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği ülkemizin kabotaj hakları, bize dünyada hiçbir ülkenin yapamayacağı güzel bir armağan veriyor. Bu yarışın sloganı gibi eğer dünyada bir başka ülke, bir başka coğrafya daha varsa bir yarışın içerisine iki boğaz, iki de deniz sığdırabiliyorsa başka da söyleyebilecek bir şeyimiz yok” şeklinde duygularını ifade etti. AKPA Kimya Genel Müdürü Sayın Kemal Darcan ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Zafer Darcan Türkiye’nin en uzun rotalı, tek etaplı, zorlu yarışında kazanan takımlara ödüllerini vererek takımları tebrik etti ve başarı dileklerini ilettiler. 

Ödül Törenine Yoğun İlgi ve Katılım 

AKPA Kimya Sponsorluğunda gerçekleşen ödül törenine yarışmacılar ve davetiler tarafından yoğun ilgi ve katılım oldu. Türkiye’nin en prestijli ve zorlu yarışına özel olarak düzenlenen ödül töreninde yarışmacılar ve davetliler zorlu yarışın yorgunluğunu muhteşem bir konser ve DJ performansı ile üzerlerinden attılar. 19:30’da başlayan kutlamalar 24:00’a kadar sürdü ve tüm katılımcılardan tam not aldı. Böylesine zorlu ve tek etaplı gerçekleşen yarış ve yarışmacılar için muhteşem bir kutlama gerçekleşti.

 AKPA Kimya’dan Overall Birinciye Özel Ödül

18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da Turgutreis/Bodrum’da başlayan ödül töreninde AKPA Kimya Genel Müdürü Sayın Kemal Darcan tarafından overall birincisi olan Orient Express VI takımına çanta ve içerisinde sürpriz hediyelerin olduğu özel ödül verildi. 

AKPA Kimya Sponsorluğunda Gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında Ödül Kazanan Tekne ve Ekiplerinin Listesini Aşağıda Paylaşıyoruz.

IRC 4 Divizyon Birincisi Ödülü Yarış Komitesi Başkanı Sayın Utku Bircan Balkal tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.    

IRC 4 DİVİZYON BİRİNCİSİ DENİZ HARP OKULU DHO ZIPKIN YATI ile KADİR ATASEVEN ve Ekibi

IRC 3 Divizyon Birincisi Ödülü Uluslararası Juri Başkanı Sayın George Paunov tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.    

IRC 3 DİVİZYON BİRİNCİSİ KIA ALİZE 34.7 YATI ile UTKU GÖNENER ve Ekibi

IRC 2 Ödülleri AKPA Kimya Genel Müdür Yardımcısı Sayın Zafer Darcan tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.                                                   

IRC 2 DİVİZYON ÜÇÜNCÜSÜ SPACE JOCKEY YATI ile VİKTOR ZAKHAROV ve Ekibi 

IRC 2 DİVİZYON İKİNCİSİ  ADVERPORT SAILING TEAM ADVERPORT YATI ile NEJAT MEŞE ve Ekibi

IRC 2 DİVİZYON BİRİNCİSİ BOGATRY YATI ile IGOR RYTOV ve Ekibi 

IRC 1 Ödülleri AKPA Kimya Genel Müdürü Sayın Kemal Darcan tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.          

IRC 1 DİVİZYON ÜÇÜNCÜSÜ FENERBAHÇE DOĞUŞ YELKEN YATI ile BARIŞ KONCAGÜL ve Ekibi 

IRC 1 DİVİZYON İKİNCİSİ COLUMBIA ALİZE 1070 YATI ile SİNAN SÜMER ve Ekibi

IRC 1 DİVİZYON BİRİNCİSİ AKPA CHEMICAL 2 YATI ile LEVENT PEYNİRCİ ve Ekibi

IRC 0 Ödülleri Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Sayın Kurtuluş Sevinç tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.    

IRC 0 DİVİZYON ÜÇÜNCÜSÜ BORUSAN RACİNG ÇILGIN SİGMA II YATI ile UĞUR TARIK GÜL ve Ekibi

IRC 0 DİVİZYON İKİNCİSİ  ARKAS BLUEMOON 1 YATI ile SERHAT ALTAY ve Ekibi     

IRC 0 DİVİZYON BİRİNCİSİ ORİENT EXPRESS VI YATI ile ZEYNEP ATABAY ve Ekibi

Line Honours Ödülü TAYK Komodoru Sayın Vedat Tezman tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.                                   

LINE HONOURS ORIENT EXPRESS VI YATI ile ZEYNEP ATABAY ve Ekibi

                               Deniz Kuvvetleri Kupası Madalyaları Türkiye Yelken Federasyonu Sayın Özlem Akdurak tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.     

DENİZ KUVVETLERİ KUPASI MADALYALARI ORIENT EXPRESS VI YATI ile ZEYNEP ATABAY ve Ekibi

Deniz Kuvvetleri Kupası Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Sayın Yalçın Payal tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.    

DENİZ KUVVETLERİ KUPASI ORIENT EXPRESS VI YATI ile ZEYNEP ATABAY ve Ekibi

Overall Winner Özel Ödülü AKPA Kimya Genel Müdürü Sayın Kemal Darcan tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.    

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL