Gündem

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası Başlıyor “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir"

Her yıl LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından dünyadaki lösemi vakalarına dikkat çekmek ve lösemi ile mücadele eden çocuklara moral olmak amacıyla Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası düzenleniyor.

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası Başlıyor “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir"

Her yıl LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından dünyadaki lösemi vakalarına dikkat çekmek ve lösemi ile mücadele eden çocuklara moral olmak amacıyla Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası düzenleniyor.

Bu yıl 23.’sü düzenlenecek olan hafta farklı ülkelerden gelecek çocukları, Türkiye’de lösemi tedavisi görmüş ve mücadeleyi kazanmış çocukları ile buluşturacak.

27 Mayıs- 3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek haftanın ilk durağı Ankara olacak. Anıtkabir gezisi sonrası Ankara’nın önemli tarihi mekanları gezilecek. Ankara’da Polonya Elçiliği’nde gerçekleşecek resepsiyondan sonra etkinlik, İstanbul Topkapı Sarayı, Çubuklu Silolar Ziyareti, Miniatürk Gezisi gibi etkinlikler ile devam edecek.

İstanbul’u hem havadan hem de denizden görecek olan çocuklar helikopter ve tekne turu ile İstanbul’un keyfini çıkaracak. Hafta, 1 Haziran’da Bağdat Caddesi’nde gerçekleşecek Farkındalık Korteji sonrası Caddebostan Sahil’de düzenlenecek olan, tüm çocukların gönüllerince eğleneceği Büyük LÖSEV Şenliği ile sona erecek.

LÖSEV Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Celalifer: “Amacımız Lösemiye Dikkat Çekmek”

Çocukluk çağı kanserinin, dünyanın her köşesinde çocukların ve ailelerinin mücadele ettiği küresel bir sorun olduğunun altını çizen LÖSEV Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Arzu Celalifer yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 0-19 yaş arası tahmini 400 bin çocuk ve ergen kansere yakalanıyor.

Son yıllarda çocukluk çağı kanserlerinin tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedilse de özellikle kan kanserleri, çocuk ölümlerinin önemli bir nedeni olmaya devam ediyor. Löseminin en yaygın çocukluk çağı kanseri türü olduğu biliniyor ve 15 yaşından küçük çocuklardaki toplam kanserin yaklaşık %30’unu, neredeyse 3 kanserden 1’ini oluşturuyor.

Biz, LÖSEV olarak, löseminin sınır tanımayan bir hastalık olduğu gerçeğinden hareketle, çocukluk çağı kanserlerinin önlenmesi ve tedavisi için öncü bir rol üstlendik ve “Bütün dünyada lösemili çocuklar eşittir” sloganıyla yola çıktık. Dünya kamuoyunu çocukluk çağında en sık karşılaşılan kanser türü olan lösemi konusunda bilinçlendirmek, çocukların ve ailelerinin karşılaştığı sorunlara karşı toplum duyarlılığını artırmak istiyoruz.

Türkiye’nin ev sahipliğinde, LÖSEV’in öncülüğünde her yıl mayıs ayının son haftasında, dünya ülkelerinin katılımıyla “Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası” düzenleyerek farkındalık sağlama amacı taşıyoruz.

LÖSEV olarak 23. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasında çağrımızdır, ülkemizde sayıları her yıl 4 bini aşan lösemili çocukların, erken tanı ve tedaviye erişimleri hususunda Hükümetlerin gerekli önlemleri alarak ve uygulamaları başlatmaları gerekliliğidir. Çocuklarımızın kansersiz ve lösemisiz bir dünyada yaşayacakları dünya standartlarına erişebilmemiz dileğiyle…”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL