Gündem

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Coşkusu

KURUM:   “Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi sokağında, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı dahi bırakmayacağız” TÜRKMEN: “Üsküdar Belediyesi olarak bu bölgede de dönüşümlere başladık.

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Coşkusu

KURUM:   “Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi sokağında, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı dahi bırakmayacağız”

TÜRKMEN: “Üsküdar Belediyesi olarak bu bölgede de dönüşümlere başladık. Ama artık hızlanmamız lazım. Ülkemiz deprem kuşağı.”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Kurum, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi sakinleriyle Yavuz Selim Parkı’nda buluştu. Buluşma öncesi sahne alan sanatçı Uğur Işılak seçim şarkılarını seslendirdi. Bakan Kurum, programda yaptığı konuşmada, 21 yıllık AK Parti iktidarında şehri dev eserler ve büyük hizmetlerle taçlandırdıklarını söyledi. İstanbul’a kazandırdıkları eserleri asla yeterli görmediklerini ifade eden Kurum, İstanbul’da “1,5 Milyon Konutluk Yüzyılın Dönüşümü” ve “Yarısı Bizden Yarısı Devletten” kampanyalarını anlatarak tüm riskli yapıları dönüştürdüklerini belirtti. Vatandaşları dönüşüm kampanyalarına katılmaya davet eden Kurum, bugün itibarıyla İstanbul’da tam 640 bin bağımsız bölüm için başvuru olduğunu aktardı.

Kurum: “Vatandaşlarımızın İmar ve Tapu Sorunlarını Çözdük “

Üsküdar’da verilen hizmetleri anlatan Murat Kurum şöyle devam etti: “2016 yılında Üsküdar’ımızın 16 Boğaz mahallesini kapsayan alanda imar planı tadilatlarını yaptık. Vatandaşlarımızın imar ve tapu sorunlarını çözdük. Yavuztürk ve Bahçelievler mahallelerinde yaşanan mülkiyet problemlerini çözdük. Vatandaşlarımıza tapularını teslim ettik. Şu an kentsel dönüşümün hızını kesen hisseli parsel sorununu da çözüyoruz. Çok hissedarlı, büyük yüz ölçümüne sahip parselleri küçültüyoruz. Bu kapsamda ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına dahil ettiğimiz Raskent ve Kayıkent Yapı Kooperatiflerini de dönüştürüyoruz. Mehmet Akif’ten Ferah’a, Cumhuriyet’ten Kirazlıtepe’ye, Sultantepe’den Beylerbeyi’ne kadar Üsküdar’ımızın tüm mahallelerine hizmet ettik, eser verdik. Sizlerin dualarını aldık, desteklerini aldık. Üsküdar’ımızda, Çamlıca Camisi çevresinde Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde TOKİ’mizle 3 etapta kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Sosyal donatılarıyla beraber tam 1873 güvenli, afetlere karşı dirençli konut inşa ediyoruz.”

Bakan Kurum, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Emlak Konut ile 2 etapta 1122 yeni konut ile 37 iş yeri inşa ettiklerini, Bulgurlu Altınköy’de de kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini söyledi.  Libadiye’ye yarı olimpik havuz, kapalı otopark ve pazar yeri kazandırdıklarını anlatan Kurum, “Validebağ Korumuzu doğal yapısını koruyarak millet bahçesi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Kandilli ve Çengelköy’ümüze bir çocuk köyü ve millet bahçesi yapıyoruz. Biz Üsküdarlı kardeşlerimize söz veriyoruz, sizlere söz veriyoruz. Üsküdar’ımızı çok daha parlak bir geleceğe hazırlayacağız. En güzel yatırımları yapacağız. “ diye konuştu. 

Yavuztürk’te hisseli parsellerin dönüşümü sorunu çözülüyor

Murat Kurum, sitelerin 3’te 2 çoğunluğu sağlaması halinde Bakanlık, TOKİ, Emlak Konut ve “Yarısı Bizden Yarısı Devletten” kampanyasına katılabileceklerini belirtti. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in mahalledeki hisseli parsellerin dönüşüm sorununu aktarması üzerine Bakan Kurum, “Yavuztürk Mahallemizde parsel büyüklükleri biraz fazla. Vatandaşlarımız bir araya gelip 3’te 2’yi sağlamakta güçlük çekiyorlar. Belediye Başkanımızla da konuştum, şöyle bir yol izleyeceğiz: Üsküdar Belediyemiz de parselleri küçültecek. Sizler o küçük parsellerde 3’te 2 çoğunluğu sağlayacaksınız. Biz de yarısını karşıladığımız projemize sizi dahil edeceğiz.” ifadesini kullandı. 

Türkmen: “Üsküdar’da Dönüşümü Hızlandırıyoruz”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, kentsel dönüşüm ve imar sorunlarını çözmeyi hiçbir zaman gündemlerinden düşürmediklerini söyledi:

“Yavuz Türk mahallemiz özellikle Boğaz bölgemizin nüfus itibariyle en yoğun mahallelerinden birisidir. Bu mahallemizde yıllardır süregelen imar meselesi kentsel dönüşüm meselesi hep bir numaralı gündemimiz oldu. Ve şimdi Türkiye’de Kentsel dönüşümün mimarı, özellikle şehirlerimizin dönüşmesi, afetlerde her yerde kendisini gördüğümüz ve hepimizin gurur tablosu TOKİ’mizle beraber tüm Türkiye’yi adeta bir şantiye alanına dönüştürmüş Sayın Murat Kurum Bakanımız birazdan sizlere hitap edecek. Tam da bu mahallemizin tam da Üsküdar’ımızın diğer mahallelerinde kentsel dönüşümle ilgili sizlere Sayın Bakanımız güzel müjdeler, güzel açıklamalarda bulunacak. Burada zaten imarla ilgili bir sorun yok. Bunu defalarca söyledik. Buradaki sorun ne yazık ki parsellerimiz büyük ve çok hisseli. Hissedarlar olarak bir araya gelmekte zorluk çekiyorsunuz. Bakın biz Üsküdar Belediyesi olarak şu arka parsellerde ufak tefek dönüşümlere başladık. Ama artık gaza basmamız lazım. Hızlanmamız lazım. Ülkemiz deprem kuşağı. İstanbul’umuz deprem kuşağında. Allah geçinden versin. Bu depremin ne zaman geleceğini bilmiyoruz Depremden kaçmak mümkün değil.  Ancak depreme karşı tedbir almak mümkün.. Bir an önce dönüşümü sağlamamız gerekir.  Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Nisan’da bayramın birinci gününde bir müjde verdi. Ne dedi? Yarısı bizden dedi. İşte bu dönüşüme benim sevgili Yavuztürk’lü kardeşlerim eğer evet derseniz artık burada dönüşüm çok daha kolay.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL