Atasoy Bilgin
Magazin

Yarıyıl tatilinde Tayland, Bali, Güney Amerika, yurt içinde ise kültür turları tercih ediliyor

Koç Grubu şirketlerinden Setur, 23 Ocak 2023’te başlayacak yarıyıl tatili yaklaşırken en çok tercih edilen tatil rotalarını paylaştı.

Yarıyıl tatilinde Tayland, Bali, Güney Amerika, yurt içinde ise kültür turları tercih ediliyor

Koç Grubu şirketlerinden Setur, 23 Ocak 2023’te başlayacak yarıyıl tatili yaklaşırken en çok tercih edilen tatil rotalarını paylaştı. Yarıyıl tatilinde yurt dışında Tayland, Bali, Güney Amerika, yurt içinde ise Kars, Çıldır, Erzurum kültür turları öne çıkıyor. 

Müşteri memnuniyetinde bu yıl da birinci seçilerek, üst üste 3. kez turizm sektörü birincisi* olan Setur, özellikle çocuklu ailelerin tatil heyecanına heyecan katan yarıyıl tatiline dair bilgiler paylaştı.

Bu sene 23 Ocak’ta başlayacak ve 3 Şubat 2023’te sona erecek yarıyıl tatili öncesi tatil planlarını hızlandıran tatil severler yurt dışında en çok Tayland, Bali, A.B.D, Güney Amerika, Vietnam-Kamboçya, Güney Afrika, Hindistan-Nepal, Balkanlar ve Laponya bölgelerini tercih ediyor. Tarihi dokusunun yanı sıra tatil keyfini en üst seviyeye çıkaran eğlence parkı Disneyland’a ev sahipliği yapan Paris, özellikle çocuklu ailelerin ideal tatil rotaları arasında bulunuyor. Yüzmekten ve dalış turlarından keyif alan aileler ise göz alıcı plajlara sahip Sharm El Sheikh, Doha ve Dubai’yi tatil planları içerisinde değerlendiriyor. Bu bölgelere yapılacak turlarda fiyatlar 449 euro’dan başlarken, Setur’un sunduğu yurt dışı yüzde 10 erken rezervasyon indirimleri, yarıyıla özel birçok turda kontenjanlarla sınırlı olarak devam ediyor. 

Yarıyıl tatilinde farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için cruise turları da tatil severlerin ilgi odakları arasında bulunuyor. Özellikle Karayipler, Arap Yarımadası gibi sıcak destinasyonlar en çok tercih edilen cruise turları arasında yer alıyor. Rehberli ve tam pansiyon olan Dubai kalkışlı Arap Yarımadası turları 799 euro’dan başlıyor. 

Kültür turlarına talep yüzde 40 arttı

Yarıyıl tatilini Türkiye’de geçirip tatillerini kültür turunda değerlendirmek isteyenler ise Kars, Çıldır, Erzurum turlarını tercih ediyor. Hem eğlenmek hem de yeni deneyimler yaşamak isteyen aileler için kültür turlarının paket fiyatı 7.475 TL – 7.900 TL arasında değişirken, bir önceki seneye göre bu özel paketlere taleplerin yüzde 40 oranında artış gösterdiği gözlemleniyor.

Yarı yıl tatilinin ve çocukların vazgeçilmezi kayak bölgelerinde ise gecelik fiyatlar 500 TL ile 10.000 TL arasında değişiyor.

Tüm bu özel destinasyonların yanı sıra Sapanca, Abant, Kartalkaya Şile, Ağva gibi İstanbul’a yakın bölge otellerinin yanı sıra Kapadokya, Erciyes, Palandöken, Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kıbrıs gibi bölgeler de ön plana çıkıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL