Atasoy Bilgin
Gündem

Yenişehir'in Almanya'daki kardeş kentinden depremzedelere destek

Mersin Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt an der Weinstrasse’de Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremlerin ardından afetzedeler için yardım kermesi düzenlendi.

Yenişehir'in Almanya'daki kardeş kentinden depremzedelere destek

Mersin Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt an der Weinstrasse’de Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremlerin ardından afetzedeler için yardım kermesi düzenlendi.Neustadt an der Weinstrasse halkının kurduğu kermesten elde edilen gelir afetzedelere bağışlanacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kardeş kent halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Mersin Yenişehir Belediyesinin yardım kampanyalarına kardeş belediye Almanya Neustadt da duyarsız kalmadı. Neustadt an der Weinstrasse halkı kurdukları kermesle dayanışma örneği sergiledi. Kermesten elde edilecek tüm gelir depremden etkilenen afetzedelere bağışlanacak. Hazırladıkları ürünleri satan Almanya Neustadt an der Weinstrasse halkı “ Depremzedeler için Yardım Kampanyası” yazılı dövizleri de kermeste Türk bayrağı ile birlikte sergiledi. Geçtiğimiz günlerde Almanya’da faaliyet gösteren “Humanitas” organizasyonu da yardım malzemesi taşıyan 5 aracını Yenişehir’e göndermişti. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit kardeş kent halkına teşekkür ederek “İşte kardeşlik budur. Gönüller birken, dayanışmanın önünde engel olmaz. En zor zamanlarda unutmamak, destek olmak çok kıymetli. Bizleri duygulandırdılar. Kendilerine yurttaşlarım adına teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL