Kültür Sanat

Zeytinburnu 13. Fotoğraf Yarışması'nın Kazananlarına Ödülleri Dağıtıldı

Zeytinburnu 13.

Zeytinburnu 13. Fotoğraf Yarışması'nın Kazananlarına Ödülleri Dağıtıldı

Zeytinburnu 13. Fotoğraf Yarışması’nın Kazananlarına Ödülleri Dağıtıldı

Zeytinburnu’nu temalı fotoğrafların yarıştığı ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Fotoğraf Yarışması’nın kazan isimleri ödüllerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un elinden aldı.

 

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Fotoğraf Yarışması’nın Sergi ve Ödül Töreni, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Çeşitli kategorilerde ödül almaya hak kazanan sanatçıların fotoğraflarının sergilenmeye hak kazandığı törende, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy sanatçılara ödüllerini de takdim etti. 
‘Zeytinburnu’ konulu yarışmaya 260 kişi katılırken fotoğraf sayısı ise 2 bin 229 oldu. Dijital kategoride; Serbest ve Foto Öykü olarak iki ayrı bölümden oluşturulan yarışmanın ödülleri düzenlenen bir törenle ve sergi açılışıyla sahiplerini buldu. Yarışmasının seçici kurulu arasında ise Foto Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz, Fotoğraf Editörü Murat Gür ve Fotoğraf Sanatçısı Leyla Emektar gibi önemli isimler yer aldı.    

 

“ZEYTİNBURNU’NUN YILLAR İÇİNDEKİ DEĞİŞİMİNİ BU YARIŞMA İLE GÖZLER ÖNÜNE SERİYORUZ…”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bu yıl 13’üncüsünü düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının ödül töreni için bir aradayız. Biraz önce ödül alan fotoğrafların bulunduğu serginin açılışını yaptık. Bu yarışmayı iki gerekçeyle çok önemsiyoruz. Birincisi yıllar itibariyle Zeytinburnu’nun değişimini, fotoğraf sanatçılarının üzerinden görme imkânımız oluyor. Nitekim geçtiğimiz 10 yılda elde edilen fotoğraflardan başka bir müstakil sergi daha yapmıştık. Zeytinburnu’nun 10 yılı diye… Çok ilginç bir fotoğraf sergisi olmuştu. O bakımdan her yıl Zeytinburnu’na eklediğimiz yeni özellikler, yeni güzelliklerin fotoğraf yarışmasına yansımasından çok memnunuz. İkincisi de; elbette fotoğraf sanatçıları üzerinden Zeytinburnu’nu görmek istiyoruz. Çok sayıda fotoğraf sanatçımızın ilgisi var. İlgi gösteren bütün yarışmacı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Elbette ödül alanları da ayrıca tebrik ediyoruz.” dedi.  

 

“ERVA SİMİDİ ÇOK SEVDİ…”
Yarışmanın Serbest Kategorisinde; ‘Erva Simidi Çok Sevdi’ isimli fotoğrafı ile Ahmet Öner birinci olarak 25 bin liralık ödülün sahibi oldu. ‘Canlı Balon’ isimli fotoğrafı ile Fatih Balaman ikinci olarak 15 bin liralık ödül aldı. ‘Bisiklet’ isimli fotoğrafı ile üçüncü olan Kemal Türk ise 10 bin liralık ödülün sahibi oldu.”
 ‘Zeytinburnu’ konulu yarışmanın Foto Öykü Kategorisinde ise; ’Dericiler’ isimli fotoğrafı ile Sebahattin Özveren birinci olarak 30 bin liralık ödülün sahibi oldu. ‘Demirci Günlükleri’ isimli fotoğrafı ile ikinci olan Nurten Öztürk, 25 bin liralık para ödülüne layık görülürken, Son olarak ‘Heykel ve Anıtlar’ isimli fotoğrafı ile Aykut Kulaoğlu üçüncü olarak 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.”

Yarışmadaki verilen ödüller ve kategorileri ise şu şekildeydi:

 

Serbest Kategori Ödüller:
“Birincilik: 25 bin lira
İkincilik: 15 bin lira
Üçüncülük 10 bin lira”
Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü: 8 bin lira
Mansiyon Ödülü: 4 bin lira (en fazla 5 adet)
Sergilenmeye Değer Eser: 2 bin lira (en fazla 30 adet)

 

Foto Öykü Kategorisi Ödüller:
Birincilik 30 bin lira
İkincilik 25 bin lira
Üçüncülük 15 bin lira
Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü: 10 bin lira
Mansiyon Ödülü 8 bin lira (en fazla 5 adet)
Sergilenmeye Değer Eser 3 bin lira (en fazla 20 adet) 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL